Nachrichten aus Aserbaidschan

Radio Liberty opende een kantoor in Letland

Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) heeft een nieuw kantoor geopend in Riga, de hoofdstad van Letland, als onderdeel van de strijd tegen de Russische desinformatie- en censuurcampagne.

Voorzitter van Radio Vrijheid Jamie Flay (Jamie Fly) bedankte Letland en zei: “We zijn verheugd om met de verraderlijke invloed van Rusland samen te werken om hoop te geven aan degenen die nog steeds van hun vrijheid zijn beroofd.”

President van Letland Egil Levits, de Verenigde Staten van Amerikain Letland ambassadeur John Carville (John Carwile) en andere functionarissen zullen de opening van het kantoor bijwonen.

“Huidige tijd” in het Russisch in samenwerking met Azadlig Radio “Voice of America” nieuws Het platform zal naar verwachting plaatsvinden in dit kantoor.

Riga kantoor is de grootste van de radio nieuws Het wordt een van de centra met niet-Russische inhoud, inclusief onderzoeknieuws Naast de programma’s zal hier ook het “Present Time” ochtendprogramma worden voorbereid.

Op kantoor zullen Russische materialen worden gemaakt voor publiek van de Baltische staten, Europa en andere landen. Het doel van het dagelijkse nieuwsprogramma om de Baltische regio te bestrijken, was ooit onderdeel van de Sovjet-Unie, nu is het dat Europeese Unie (EU) en NAVO Het is om te voorkomen dat Rusland desinformatie over deze drie lidstaten verspreidt.

Radio Liberty sloot in maart 2022 zijn kantoren in Rusland. Sinds Moskou in februari vorig jaar een onrechtvaardige oorlog tegen Oekraïne lanceerde, zijn de meeste onafhankelijke media gesloten of hebben ze het land onder druk van de regering gezet.

Radio januari 10Een nieuw kantoor geopend in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Het doel is om inhoud te presenteren aan het Russisch en Wit-Russisch sprekende publiek in Wit-Rusland tegen staatspropaganda en censuur door autoritaire leider Alexander Loekasjenko.

AzadEuropa/AzadlıgRadioso heeft een onafhankelijk publicatiebeleid. de Verenigde Staten van Amerika via het Global Media Agency (USAGM). de Verenigde Staten van Amerika Het wordt gefinancierd door het Congres. Radio in 27 talen in 23 landen informatie verspreidt zich. In deze landen is de mediavrijheid beperkt, is de professionele journalistiek onvoldoende ontwikkeld.

NieuwsNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"