Nachrichten aus Aserbaidschan

Veel bedrijven in het crypto-imperium van Digital Currency Group |

12 haard (Reuters) – de Verenigde Staten van Amerika Cryptocurrency-bedrijf Digital Currency Group (DCG) staat centraal in de laatste crash van de branche nadat een van zijn bedrijven, Genesis, de opnames van klanten in november bevroor.

Genesis zei dat het werkte om een ​​faillissement te voorkomen, maar investeerders vrezen dat de ineenstorting andere gerelateerde bedrijven en projecten zou doen crashen.

Dit is wat we weten over de vele bedrijven die eigendom zijn van de Digital Currency Group:

COINDESK

DCG-cryptocurrency in 2016 na eerder te hebben geïnvesteerd in exit nieuws CoinDesk overgenomen. TechCrunch schatte de deal later op ongeveer 500.000-600.000. dollar waard.

In november publiceerde CoinDesk de uitgelekte balans van Alameda Research, een cryptohandelsbedrijf opgericht door Sam Bankman-Fried. Veel waarnemers uit de industrie noemden het rapport als de katalysator voor de ineenstorting van cryptocurrency-uitwisseling FTX, die Alameda en Bankman-Fried minder dan twee weken na elkaar faillissement aanvroegen.

CREATIE

Genesis Trading was oorspronkelijk DCG CEO Barry Silbert’s bitcoin-handelstak van SecondMarket, maar werd opnieuw gelanceerd onder een nieuwe naam als een dochteronderneming van DCG toen Silbert het venture-bedrijf in 2015 oprichtte.

Genesis Global Capital, de crypto-uitleentak van Genesis, kondigde in november aan dat zijn crypto-uitleentak nieuwe leningen zal stopzetten en zal voorkomen dat klanten geld opnemen, daarbij verwijzend naar de marktverschuiving veroorzaakt door de ineenstorting van FTX.

Genesis Global Capital cryptocurrency-product bieden Om dit te doen, werkt het samen met een aantal andere cryptocurrency-bedrijven, waaronder cryptocurrency-uitwisseling Gemini. Gemini ontvangt nu 900 miljoen van klanten Genesis dollar Hij zegt dat hij schulden heeft.

Volgens een persoon die bekend is met de zaak, heeft Genesis 3 geldschieters, waaronder Gemini. miljard Hij is meer dan een dollar schuldig.

DCG heeft zelf 1.675 geïnvesteerd in de cryptocurrency-tak van Genesis, volgens de brief van Silbert aan de aandeelhouders in november. miljard dollar Hij heeft een schuld. Dit omvat 1.1, dat verband lijkt te houden met de verplichtingen van DCG van Genesis na de ineenstorting van het in Singapore gevestigde crypto-hedgefonds Three Arrows Capital. miljard Inclusief een dollarbiljet.

GRIJZE KLEUR

Silbert richtte Grayscale Investments op in 2013 nadat hij zijn functie als CEO van SecondMarket had verlaten. Na de verkoop van SecondMarket aan Nasdaq Inc (NDAQ.O) in 2015, richtte hij DCG op met Grayscale als een van de dochterondernemingen van het bedrijf.

Het vlaggenschip van Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), is ‘s werelds grootste bitcoin-trust en het bedrijf hoopt ooit een op de beurs verhandeld fonds te worden.

GBTC is sinds begin 2021 niet hoger verhandeld dan de onderliggende bitcoin. DCG begon met pogingen om de korting in 2021 te verlagen en kondigde aan dat het van plan is tot $ 1 miljard uit te geven om GBTC-aandelen terug te kopen.

van Genesis credit DCG zei in november dat DCG en zijn dochterondernemingen niet werden beïnvloed door de zakelijke uitdagingen, terwijl Grayscale zei dat zijn kernactiva niet werden beïnvloed.

ANDERE AANDELENINVESTERINGEN

DCG is een productieve durfkapitaalinvesteerder met meer dan 160 portefeuillebedrijven, waarvan er 28 op haar website zijn overgenomen. Cryptocurrency-uitwisseling Luno en cryptocurrency-mining- en staking-bedrijf Foundry worden vermeld als dochterondernemingen.

DCG tegelijkertijd de Verenigde Staten van Amerika Hij is een investeerder op Coinbase (COIN.O) en Kraken cryptocurrency-uitwisselingen, en zijn andere activa omvatten de door USDC aangedreven stablecoin. de Verenigde Staten van Amerika firma Circle en blockchain-analysebedrijven Chainalysis, Dune Analytics, Elliptic en Etherscan.

Nieuws door Elizabeth Howcroft uit Londen en Hannah Lang uit Washington; Bewerkt door Lananh Nguyen en Matthew Lewis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

Elisabeth Howcroft

Thomson Reuters

Het rapporteert over het snijvlak van financiën en technologie, waaronder cryptocurrencies, NFT’s, virtuele werelden en geld dat op Web3 draait.

2023-01-13 07:42:21
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"