Nachrichten aus Aserbaidschan

Europese Unie vestigt civiele missie in Armenië

“Doel is de stabiliteit in de grensregio’s te dienen”

op 23 januari Europeese Unie De Raad nam het besluit aan betreffende de oprichting van een civiele missie van de instelling in Armenië in het kader van het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid.

Wat betreft “Turanhij meldde.

Het doel van de missie is naar verluidt om de stabiliteit in de grensregio’s van Armenië te dienen:

“Ook om het vertrouwen op plaatsen en met Armenië te versterken Azerbeidzjan over de normalisering van de betrekkingen tussen Europa Het is het bieden van een geschikte omgeving die de door de Unie ondersteunde inspanningen dient.

“In Armenië Europa De oprichting van de missie van de Europese Unie opent een nieuwe fase in de activiteiten van de Europese Unie in de zuidelijke Kaukasus. Europeese Unie zal de-escalatie-inspanningen blijven steunen en zet zich in voor nauwe samenwerking met beide partijen om het uiteindelijke doel van duurzame vrede in de zuidelijke Kaukasus te bereiken”, – Buitenlands en veiligheidsbeleid van de Europese Unie hoger aldus vertegenwoordiger Josep Borrel.

“In antwoord op het verzoek van Armenië zal de civiele missie van de Europese Unie patrouilleren en verslag uitbrengen over de situatie, wat de Europese Unie meer inzicht zal geven in de situatie ter plaatse. De delegatie zal ook bijdragen aan bemiddelingspogingen in het proces onder leiding van de voorzitter van de Europese Raad Karel Michel.
Het eerste mandaat van de civiele missie van de Europese Unie in Armenië zal 2 jaar geldig zijn en het operationele hoofdkwartier zal in Armenië zijn.

Stefano Tomat, directeur-generaal civiele planning en uitvoering, wordt commandant civiele operaties. “In de nabije toekomst zal het hoofd van de missie worden aangesteld om de operaties op de grond te leiden.” Europeese Unie Het staat in de informatie van de gemeente.

voor die foto Baku stuur zo’n missie naar de regio protest gemaakt.

op 6 oktober 2022 President Ilham Alijev Tijdens de Raad van Staatshoofden van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS), gehouden in Astana, zei hij: politiek in Praag in het kader van het nieuwe platform van de Unie President van FrankrijkVoorzitter van de Raad van de Europese Unie, premier van Armenië en Azerbeidzjan Er werd een vierkoppige vergadering gehouden met deelname van de president:

“Na uren onderhandelen op de vergadering, Armenië-Azerbeidzjan vlakbij de grens Armenië Er werd besloten om een ​​civiele missie van 40 mensen uit de Europese Unie naar haar grondgebied te sturen. Later hoorden we dat hun aantal 50 mensen zou zijn. Ze blijven daar minimaal 2 maanden. Zoals we hebben gezien, is het doel van deze missie om de partijen te helpen bij het afbakenen van de grenzen en het definiëren van de afbakeningsproblemen. Daarom hebben we geaccepteerd.”

I. Aliyev verklaarde dat er pogingen waren om deze missie naar Azerbeidzjaanse zijde te sturen en zei: “Deze pogingen werden echter ondubbelzinnig door ons afgewezen. Armenië Het zal worden gevestigd op het grondgebied van de Collectieve Veiligheidsverdragsorganisatie (CSTO). Gisteren is de eerste groep Europese vertegenwoordigers naar Armenië afgereisd om de locatie van deze missie te bepalen.”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"