Nachrichten aus Aserbaidschan

BP zegt dat oorlog in Oekraïne de transitie naar schone energie zal versnellen |

LONDEN, 30 haard (Reuters) – De Russische oorlog in Oekraïne zal naar verwachting de vraag naar energie op de lange termijn onder druk zetten en de overgang van de wereld naar hernieuwbare en koolstofarme energie versnellen naarmate landen hun lokale energievoorziening vergroten, aldus BP (BP.L) in een rapport. Maandag rapporteren.

BP Plc in energieprognose 2023 Oekraïne Hij zei dat de oorlog de wereldwijde economische activiteit tegen 2035 met ongeveer 3% zou vertragen, vergeleken met de prognose van vorig jaar.

BP verlaagde haar prognose voor de vraag naar olie en gas voor 2035 met respectievelijk 5% en 6% op basis van een centraal prognosescenario op basis van bestaande energietransitieplannen van overheden. BP zegt dat de veranderingen voornamelijk gebaseerd zijn op de invoer van energie Europa en geconcentreerd in Azië.

CEO Bernard Looney zegt dat het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie en tegen 2030 olie en gas snel uitbreidt. gas- Volgens BP, dat tot doel heeft de productie te verminderen, bedraagt ​​de wereldwijde vraag naar energie in drie scenario’s 20%.20Het piekt tussen eind 2035 en 2035.

Energiezekerheid – BP’s energievisie voor 2023

Rusland Het is de belangrijkste exporteur van energie en andere goederen.

Na de oorlog werden de wereldwijde handelsroutes voor energie echter vanzelfsprekend voor het naburige Europa, met name Moskou. gas- na het stopzetten van het grootste deel van zijn export, Europa werk Rusland dramatisch veranderd na het verbod op de invoer van olie.

Tegelijkertijd heeft de stijging van de wereldenergieprijzen vorig jaar regeringen ertoe aangezet om de lokale energieproductie op te voeren, waaronder kernenergie, hernieuwbare energie, waterkracht en steenkool.

Al met al verwacht BP dat het primaire energieverbruik in 2035 2% lager zal zijn dan de prognose van vorig jaar; de helft van de daling is toe te schrijven aan winsten in energie-efficiëntie en de andere helft aan lage economische activiteit.

olie en gas- – BP 2023 Energie Vooruitzicht

Russisch-Oekraïense oorlog Als gevolg hiervan heeft de toegenomen aandacht voor energiezekerheid het potentieel om de energietransitie te versnellen, aangezien landen de toegang tot lokaal geproduceerde energie, mogelijk uit hernieuwbare bronnen en andere niet-fossiele brandstoffen, willen vergroten. ‘, aldus BP-hoofdeconoom Spencer Dale in het rapport.

Volgens de drie scenario’s van BP zal de vraag naar olie na 2030 snel beginnen af ​​te nemen, maar de wereldvraag zal een belangrijke rol blijven spelen in het wereldwijde energiesysteem en in 2035 70-80 miljoen vaten per dag (bpd) bereiken in vergelijking met het huidige verbruik. ongeveer 100 miljoen vaten.

Volgens het centrale scenario van BP is de CO2-uitstoot in 2030 3,7% lager dan de vorige prognose.

Vraag naar olie – BP 2023 Energy Outlook Finaal energieverbruik – BP 2023 Energy Outlook Report, Ron Bousso; Bewerkt door Jonathan Oatis

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-01-30 05:52:32
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"