Nachrichten aus Aserbaidschan

De Verenigde Staten legden zes Russen sancties op wegens de arrestatie van oppositiepoliticus Kara-Murza.

WASHINGTON, 3 maart (Reuters) – VS op vrijdag Rusland arrestatie, proces of geweld tegen oppositieleider Vladimir Kara-Murza hand Hij bestrafte zes Russen, die hij beweerde te zijn Oekraïne.

Kara Murza april maan Rusland met gevangenisstraf en verklaarde een „buitenlandse agent“. Hij wordt momenteel vastgehouden op 24 februari 2022, op verdenking van het verspreiden van verkeerde informatie over de strijdkrachten onder nieuwe wetten die acht dagen na het begin van de invasie van Oekraïne zijn uitgevaardigd.

„De Verenigde Staten herhalen hun oproep tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van Kara-Murza en zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat de pogingen van Vladimir Poetin om dissidenten het zwijgen op te leggen, niet slagen.“ – Verenigde Staten van Amerika Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken in een verklaring.

Sancties aangekondigd door het ministerie van Financiën en Buitenlandse Zaken Verenigde Staten van AmerikaRusland richt zich op Yelena Anatolievna Lenska, Andrey Andreevich Zadachin en Danila Yurievich Mikheev wegens ernstige mensenrechtenschendingen onder de Global Magnitsky Act.

Laatste updatesMidden-Oosten categorieLibanese banken schorten staking nog een week op, uitgelicht artikelEuropese categorieRussen Oekraïne ze braken de toegangswegen naar Bakhmut onder beleg, galerijartikel

Zie nog 2 nieuwsberichten

Dat zei het ministerie van Financiën Rusland Tegen Kara-Murza vanwege de toespraak van privédetective Zadachin in het Huis van Afgevaardigden van Arizona misdaad gaf opdracht de zaak te openen.

Later in Moskou rechter Lenskaya besloot Kara-Murza vast te houden, en Mikheev sloot zich aan als getuige-deskundige voor de Russische regering, bekeek de video van de toespraak en leidde tot de aanklacht tegen de oppositieleider rapport naar verluidt gepresenteerd. .

beide BrittanniëRussisch staatsburgerschap hebben, en 2018-binnen Verenigde Staten van Amerika Kara-Murza woonde de begrafenis van senator John McCain bij en was een naaste medewerker van oppositieleider Boris Nemtsov, die in 2015 in het centrum van Moskou werd doodgeschoten.

Twee keer, in 2015 en 2017, werd Kara-Murza plotseling ziek nadat ze was vergiftigd door Russische veiligheidstroepen, in beide gevallen raakte ze in coma en herstelde ze uiteindelijk. Moskou ontkende betrokkenheid.

Ministerie van Financiën, Kara-Murza’s VS, Canada, Europeese Unie en Groot-Brittannië om Magnitsky-achtige sancties te gebruiken om mensenrechtenschenders en corruptie in Rusland aan te pakken.

Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten het legde ook visumbeperkingen op aan Lenska en Zadachi en stond hen en hun naaste families niet toe de Verenigde Staten binnen te komen.

In dit verband heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de arrestatie bevolen van vice-minister van Justitie van Rusland, Oleg Mikhailovich Sviridenko Kara-Murza. rechter Diana Igorevna Mishchenko en Kara-Murza voldeden niet aan hun klachten rechter Ilya Pavlovich legde Kozlov sancties op. gevangenisstraf Het ministerie maakte het besluit bekend.

Katharine Jackson rapporteerde; Toegevoegd door Rami Eyyub rapport; Bewerkt door Tim Ahmann en Angus MacSwan

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-03 21:52:55
Bron – Reuters

Vertaling„24 UUR“Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"