Nachrichten aus Aserbaidschan

‘Houston, we hebben een probleem’ – Energiesector voert klimaatoorlog |

HOUSTON, 6 maart (Reuters) – Wereldwijde topleiders op het gebied van energie en functionarissen bespraken maandag hoe de wereldeconomie kan verschuiven van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen in een strategische olie- en energieruimte. gas ze vochten snel genoeg om een ​​klimaatcatastrofe te voorkomen zonder hun bevoorrading te onderbreken.

Gebruikmakend van hetzelfde beroemde citaat van een astronaut aan boord van het beschadigde ruimtevaartuig Apollo 13 in 1970, Verenigde Staten van Amerika “Houston, we hebben een probleem”, zeiden twee senior executives in de hoofdstad van de olie-industrie.

Abu Dhabi Nationaal Sultan al-Jabir, CEO van de oliemaatschappij en voorzitter van de COP28-klimaattop, drong er bij de conferentiedeelnemers op aan sneller te handelen om de opwarming van de aarde te beperken. versneld

Eerder gebruikte Tengku Muhammad Taufik, CEO van Petronas, dezelfde zin in een paneldiscussie over de moeilijkheid om de behoefte aan energiezekerheid in evenwicht te brengen met betaalbaarheid.

Recente updatesTransport brandstofcategorieOlievoorzieningsproblemen, Chinese vraagverwachtingen, geïllustreerd artikel Stookolie CategorieSpecial: Rusland Ruwe olie verhuist naar de VAE als sanctie-omkering, picturaal

Zie nog 2 nieuwsberichten

De oproep van Jaber aan energiebedrijven om zich in te zetten voor een transitie was een ongewoon moment tijdens het evenement, een al lang bestaand probleem voor producenten van fossiele brandstoffen, die dergelijke oproepen eerder als een bedreiging voor hun bedrijf zagen.

Vorig jaar verwierpen veel klimaatactivisten de benoeming van Jaber als COP28-voorzitter, omdat Big Oil het antwoord van de wereld op de opwarming van de aarde miste. Anderen verwelkomden dit als een teken dat de energie-industrie bij de transitie betrokken zal worden.

De aanval van Rusland op Oekraïne veroorzaakte een energiecrisis die de levering van fossiele brandstoffen aan de industrie en consumenten verstoorde. Stijgende brandstofprijzen leidden in 2022 tot de hoogste wereldwijde inflatie in decennia.

Veel van de industrie Rusland Hij zag de leveringsbeperkingen als een herinnering om beleid te vermijden dat de prijzen van fossiele brandstoffen verlaagt of verhoogt. Mike Wirth, CEO van Chevron, vertelde de aanwezigen dat het leveren van veilige en betaalbare voorraden terwijl we de energietransitie naar een koolstofarme economie beheren, “een van de grootste uitdagingen aller tijden” is.

Een grillige energietransitie “kan pijnlijk en chaotisch zijn”, zei Wirth.

“We moeten heel voorzichtig zijn met het voortijdig afsluiten van Systeem A vanwege een systeem dat nog niet bestaat en waarvan het bewijs nog niet is bewezen”, zei hij.

Patrick Greichen, staatssecretaris van het Duitse ministerie van Economische Zaken, zei dat Europa, dat de grootste economie van het continent in Duitsland heeft beschadigd, gas bezuinigingen op het aanbod versnelden het overgangsproces.

“Als je gewend bent aan goedkoop Russisch gas en wakker wordt in deze wereld, zijn er enkele fundamentele vragen die beantwoord moeten worden. Hij zei dat Duitsland de elektrificatie moet versnellen en groene waterstofreserves moet opbouwen.

“Als we het kunnen versnellen en samenbrengen, gaat het niet om het veiligstellen van de oude wereld, maar om het versnellen van de overgang naar de nieuwe wereld.”

Verenigde Staten van Amerika‘s Werelds grootste oliemaatschappij, Exxon, zei dat elk land een ander pad zal volgen in zijn energietransitie, afhankelijk van de beschikbare middelen. In sommige landen gas Liam Mallon, hoofd olie en gas van Exxon, zei dat het een overgangsbrandstof zou zijn.

Mallon-politici, internationaal en Nationaal Hij riep oliemaatschappijen op om samen de transitie in kaart te brengen.

“zullen we doen alleen “Dit vereist dat beleidsmakers, regelgevers, innovators, het NOC en al dit IOC samenwerken om de juiste prikkels te creëren om verder te gaan in deze energietransitie.”

Verenigde Staten van AmerikaEnergieambassadeur Amos Hochstein zei dat het moeilijkste deel van de energietransitie het coördineren van de tijdlijn voor verandering is.

“Ik denk dat als je 10Als je de grootste transformatie gaat meemaken die het in meer dan 0 jaar heeft gezien, als je een energiesysteem gaat verlaten en een compleet ander systeem gaat creëren, dan kun je dat niet doen zonder planning.” zei Hochstein.

Geschreven door Simon Webb; Onder redactie van David Gregorio

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

stephanie kelly

Thomson Reuters

New Yorkse verslaggever volgt de Amerikaanse markt voor ruwe olie en 2018Sindsdien is hij lid van het energieteam, waar hij zich bezighoudt met de olie- en brandstofmarkten en het federale beleid met betrekking tot hernieuwbare brandstoffen.

2023-03-07 06:38:40
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"