Nachrichten aus Aserbaidschan

Tientallen mensen zijn gearresteerd tijdens protesten in Frankrijk nadat de regering een motie van wantrouwen had overleefd.

PARIJS, 21 maart (Reuters) – Minister De regering van Emmanuel Macron was maandag buitengewoon impopulair in het parlement pensioen Na sporadische protesten, uren nadat hij ternauwernood ontsnapte aan een motie van wantrouwen over zijn hervorming In Frankrijk tientallen mensen gevangenisstraf klaar.

Het mislukken van de stemming zal een opluchting zijn voor Macron. Als hij slaagt, zal hij zijn regering omverwerpen en pensioen Het zou de wet intrekken die de leeftijd met twee jaar zou verhogen tot 64 jaar.

Maar de woede was voelbaar in Franse steden toen demonstranten de straat op gingen, wetgevers van de oppositie beloofden een ommekeer te forceren en vakbonden zich voorbereidden op landelijke actie op donderdag.

In enkele van de meest prestigieuze straten in het centrum van Parijs speelden demonstranten op de vijfde avond kat en muis met de politie, terwijl brandweerlieden worstelden om de brandende afvalhopen te blussen die door stakingen dagenlang niet waren opgehaald.

Toepassen Wat de regering zorgen baart, is het grote aantal jongeren dat aan de demonstraties deelneemt.

Op televisiebeelden was te zien hoe de politie traangas gebruikte tegen demonstranten in verschillende steden en dat speciale motoragenten demonstranten aanvielen.

Dit VNClément Voule, de speciale VN-rapporteur voor vrijheid van vereniging, spoorde hem aan om op Twitter te zeggen dat de politie zich moet onthouden van buitensporig geweld.

De drievoudige motie van wantrouwen was dichterbij dan verwacht. De 278 leden van Paliament steunden hem, slechts negen van de 287 leden waren nodig om te slagen.

Premier “We naderen het einde van het democratische proces van deze hervorming, die belangrijk is voor ons land”, zei Elisabeth Borne. “Ik nam de verantwoordelijkheid voor mezelf en mijn regering met nederigheid en ernst.”

Tegenstanders zeggen dat dit Macron’s ongeloof veroorzaakte pensioen wet naar het project parlement Zijn beslissing om zich van stemming te onthouden heeft zijn hervormingsgezinde agenda al ondermijnd en zijn leiderschap verzwakt.

Alle ogen zijn gericht op de president, die woensdag de natie zal toespreken, aldus radio France Info.

macron politiek Terwijl hij dinsdag een exitplan voor de crisis opstelde van het parlement Zowel afdelingshoofden als politiek Borne zal de wetgevers in zijn kamp ontmoeten.

De komende dagen zal de hamvraag zijn of Macron, die de boel wil opfrissen, in zijn huidige regering doorgaat, ook al maakt de mogelijke verlamming in het parlement het besturen moeilijk.

“Er is niets opgelost en er wordt in het land alles aan gedaan om deze hervorming ongedaan te maken”, zei het ultralinkse La France Insoumise. parlement Hoofd van Mathilde Panot.

John Irish meldde; Onder redactie van Robert Birsel

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-03-21 11:55:51
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"