Deutschland

Koning Charles in Duitsland op eerste internationale bezoek als Britse monarch

Koning Charles III zei dat hij “diep geraakt” was door het warme welkom tijdens een avondbanket met Duitse functionarissen op woensdag, tijdens zijn eerste internationale bezoek als de nieuwe monarch van Groot-Brittannië.

Charles sprak tot een publiek in Bellevue Castle, waar de Duitse president Frank-Walter Steinmeier en de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel aanwezig waren, en verzekerde dat hij tijdens zijn regering alles zou doen wat hij kon om “de banden” tussen Groot-Brittannië en Duitsland te versterken.

Hij voegde eraan toe dat de twee landen zij aan zij stonden in de bevordering van hun “gedeelde democratische waarden”.

“Dit wordt vandaag de dag zo duidelijk belichaamd, terwijl we samen met Oekraïne staan ​​ter verdediging van vrijheid en soevereiniteit in het licht van niet-uitgelokte agressie”, zei Charles.

Charles en koningin-gemalin Camilla zijn woensdagmiddag vroeg op de regeringsluchthaven van Berlijn geland.

Tijdens een middagreceptie in Palace Bellevue, de ambtswoning van de Duitse president, noemde Steinmeier het bezoek “een groot persoonlijk gebaar”.

Charles was aanvankelijk van plan om Frankrijk te bezoeken voordat hij naar Duitsland vertrok, maar de eerste etappe van zijn reis werd geannuleerd wegens massale protesten over de inspanningen van de Franse regering om de pensioengerechtigde leeftijd van het land met twee jaar te verhogen.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"