Nachrichten aus Aserbaidschan

Oekraïense soldaat geeft ‘gedeeltelijk schuldig’ toe in Ruslands eerste proces wegens oorlogsmisdaden – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Samenvatting Deze inhoud is geproduceerd in Rusland, waar de Russische dekking van militaire operaties in Oekraïne door wetten wordt beperkt.

ROSTOV-ON-DON, Rusland, 4 april (Reuters) – Een Oekraïense soldaat pleitte dinsdag tijdens zijn eerste proces “gedeeltelijk schuldig” voor oorlogsmisdaden die verband houden met de militaire actie van Rusland in Oekraïne.

De Oekraïense marineofficier Anton Cherednyk wordt ervan beschuldigd afgelopen maart geprobeerd te hebben de macht te grijpen met behulp van verboden oorlogsmethoden in de Zuid-Russische stad Rostov aan de Don en een burger in Mariupol te hebben vermoord. de eerste dagen van het conflict.

Volgens Russische persbureaus en de persdienst van de rechtbank is het de eerste keer dat Rusland een lid van de Oekraïense strijdkrachten beschuldigt van oorlogsmisdaden.

Cherednik stond op een gesloten glazen steiger in een donker overhemd en jas.

Buiten de rechtbank zei zijn advocaat, Vladimir Bakulov, dat Cherednik zichzelf “gedeeltelijk schuldig” vond en zei dat hij de rechter wilde ontmoeten om zijn standpunt uit te leggen. Russische persbureaus melden dat de zaak volgende week wordt voortgezet.

Officieren van justitie zeggen dat Cherednik twee mensen heeft gearresteerd in Mariupol, de overwegend Russisch sprekende havenstad van Oekraïne, die een paar weken later door Russische troepen viel en nu door Moskou is geannexeerd.

Hij beval de mannen Oekraïens te spreken en schoot iemand neer die het niet correct uitsprak, meldde persbureau TASS.

Russische troepen veroverden Marioepol afgelopen mei na wekenlange gevechten.

Oekraïne zegt dat Rusland 95% van de stad heeft verwoest en tienduizenden burgers heeft gedood. Hij beschuldigt Rusland van het plegen van talloze oorlogsmisdaden daar, waaronder het bombarderen van een kraamkliniek en theater waar honderden burgers hun toevlucht zochten.

Rusland zegt dat het geen burgers als doelwit had en dat de incidenten door Oekraïne zijn gepleegd.

Oekraïne heeft een aantal Russische soldaten berecht en veroordeeld voor het doden van ongewapende burgers.

Reuters rapport; Geschreven door Jake Cordell; Bewerkt door Kevin Liffey

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-04 18:12:41
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"