Nachrichten aus Aserbaidschan

Finse ambassade in Moskou ontvangt brief met onbekend poeder – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

14 april (Reuters) – De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, zei vrijdag dat de Finse ambassade in Moskou een brief met onbekend poeder heeft ontvangen en dit aan Russische functionarissen heeft gemeld.

De betrekkingen tussen Moskou en Helsinki zijn sterk verslechterd sinds Finland op 4 april formeel lid werd van de NAVO en daarmee het 31e lid werd van de door de VS geleide militaire alliantie. Finland deelt een lange landgrens met Rusland.

Zakharova zei dat de ambassade het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken had geïnformeerd dat er donderdag drie brieven waren aangekomen, waarvan er ten minste één stof bevatte.

“We kunnen bevestigen dat drie identieke enveloppen gericht aan de militaire attaché en zijn plaatsvervangers, die door de Finse ambassade naar het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn gestuurd, op 13 april in de brievenbus van de diplomatieke missie zijn bezorgd.

“De Finse ambassade zal op de hoogte worden gebracht van de resultaten van het onderzoek.”

Het besluit van Finland om lid te worden van de NAVO, de Tweede Wereldoorlog van het land. Het maakte een einde aan de 70-jarige strategische alliantie die was begonnen nadat het een Sovjet-invasiepoging tijdens de Tweede Wereldoorlog had afgeslagen. In de naoorlogse periode gaf hij er de voorkeur aan vriendschappelijke betrekkingen met Moskou te onderhouden.

Maar de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022 zette de Finnen ertoe aan veiligheid te zoeken in het kader van het collectieve verdedigingspact van de NAVO, waarin een aanval op één lid zou worden beschouwd als een aanval op alle leden.

Rapportage van Reuters Editing door Gareth Jones

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-14 22:26:53
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"