Nachrichten aus Aserbaidschan

Britse rechtbank hoort Greenpeace’s protest over olie- en gasvergunning – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 24 april (Reuters) – Het Hooggerechtshof van het Verenigd Koninkrijk zal naar verwachting dinsdag beslissen of Greenpeace de laatste olie- en gasvergunningen van het land om klimaatredenen mag aanvechten.

Vorig jaar voltooide het VK de eerste vergunningsronde voor olie- en gasexploratie sinds 2019, en de regering zei dat Europa de binnenlandse koolwaterstofproductie probeerde te stimuleren nadat het Russische brandstof en hoge energieprijzen opzij had gezet.

Greenpeace zegt dat de regering en de olie- en gasregulator NSTA rekening moeten houden met de uitstoot van de opflakkering van olie en gas die wordt geproduceerd als gevolg van de vergunningsfase, niet alleen met de uitstoot van het winningsproces.

Doorgaans zijn broeikasgassen van verbranding, bekend als scope 3, verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de koolwaterstofemissies.

“We waarschuwden na waarschuwingen dat er geen nieuwe olie zou moeten komen, en nu dringt de tijd.” “Maar de regering negeert de experts en keurt nieuwe olie en gas goed zonder zelfs maar de moeite te nemen om de volledige impact ervan op het klimaat te beheersen.” Evans, de klimaatcampagne van Greenpeace UK.

Een eerdere rechtszaak die door Greenpeace was aangespannen tegen een offshore olieveld van BP (BP.L) op basis van een soortgelijke claim, mislukte in 2021 bij een Schotse rechtbank.

Twee andere Scope 3-emissiezaken tegen een Shell-gasveld in de Noordzee en een onshore olieveld in het VK wachten op een beslissing in de komende maanden.

Een NSTA-woordvoerder zei dat het geen commentaar zou geven op de lopende juridische kwesties.

Een regeringswoordvoerder zei, wijzend op het belang van energiezekerheid, “de overgang naar niet-fossiele vormen van energie kan niet van de ene op de andere dag plaatsvinden”, ondanks aanzienlijke investeringen in hernieuwbare en nucleaire projecten.

Zoals gemeld door Shadia Nasralla; Onder redactie van Susan Fenton

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-25 13:03:38
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"