Nachrichten aus Aserbaidschan

EnBW verdubbelt inzet om LNG aan te schaffen bij geplande Stade-terminal – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

BedrijvenEnBW Energie Baden Württemberg AGVolgenFluxys Belgium NVVolgenPartners Group Holding AGVolgenDow IncVolgenStade Phoceen SaVolgen

FRANKFURT, 25 april (Reuters) – Het Duitse energiebedrijf EnBW (EBKG.DE) zei dinsdag dat het zijn jaarlijkse aankoopverplichting voor 6 miljard kubieke meter (bcm) vloeibaar aardgas (LNG) van een geplande terminal in de Elbe-haven zal verdubbelen . . Stadion.

Duitsland ontwikkelt LNG-importfaciliteiten om zich te ontdoen van Russisch gas.

De definitieve investeringsbeslissing van Stade voor het Hanseatic Energy Center (HEH) zal medio 2023 worden genomen.

Leidinggevenden zeggen dat het geplande centrum op het vasteland in 2026 klaar zou kunnen zijn, met een hervergassingscapaciteit van 13,3 miljard kubieke meter per jaar.

“LNG is essentieel om de gasvoorziening te stimuleren en de groene energievoorziening in Duitsland te overbruggen tijdens de overgang naar de energietransitie”, aldus EnBW in een verklaring. Gezegd.

“Alle bestellingen omvatten de optie om vervolgens over te schakelen op ammoniak als energiebron op basis van waterstof”, zei hij.

Stade, dat door het door de staat gecontroleerde Sefe in januari werd beloofd om vanaf 2027 jaarlijks 4 miljard kubieke meter LNG af te nemen, heeft nu 80% van zijn productiecapaciteit besteld.

Stade wordt ondersteund door de Belgische gastransportnetwerkgroep Fluxys (FLUX.BR), de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group (PGHN.S), de Duitse logistieke groep Buss en chemiebedrijf Dow (DOW.N).

Voorafgaand aan de onshore-faciliteit zal naar verwachting tegen het einde van 2023 een door de Duitse staat gefinancierde drijvende LNG-terminal (FSRU) worden gebouwd in Stade.

Het is een van de zes van dergelijke schepen op vier locaties die de Duitse industrie en consumenten in beweging zullen houden totdat er vaste terminals zijn gebouwd.

Vera Eckert deed verslag; Bewerkt door Rachel More en Jason Neely

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-25 12:51:15
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"