Nachrichten aus Aserbaidschan

Spaanse PLD Space schort rakettest op wegens wind op grote hoogte – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

HUELVA, Spanje 31 mei (Reuters) – De Spaanse onderneming PLD Space heeft de testlancering van zijn eerste herbruikbare suborbitale raket, gepland voor woensdagochtend, geannuleerd vanwege sterke wind op grote hoogte.

Het bedrijf zei dat het van plan is het de komende dagen opnieuw te proberen.

De test van PLD Space zal de eerste stap zijn in de race om kleine satellieten de ruimte in te lanceren en een potentieel marktaandeel van een biljoen dollar te veroveren.

De lancering vanuit het militaire luchtvaartonderzoekscentrum in Huelva, in Zuid-Spanje, zal de eerste zijn in West-Europa door een particulier bedrijf.

Pogingen om het vermogen van Europa om kleine satellieten de ruimte in te sturen te verbeteren, staan ​​in de schijnwerpers sinds de mislukte orbitale raketlancering door de Britse Virgin Orbit in januari.

De Miura 1-raket, vernoemd naar de vechtstierenstam van PLD Space, is zo groot als een gebouw met drie verdiepingen en heeft een laadvermogen van 100 kg (220 lb). Het kan ook worden gebruikt om experimenten zonder zwaartekracht uit te voeren.

De test zal zoveel mogelijk gegevens verzamelen om de Miura 5-orbitale raket te bouwen, die in ontwikkeling is en naar verwachting zal worden getest vanuit een ruimtecentrum in Frans-Guyana.

Rapportage door Jon Nazca en Inti Landauro Bewerking door Emma Pinedo en Mark Potter

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-05-31 19:04:16
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"