Nachrichten aus Aserbaidschan

Meir Amit Intel Cntr: Hoge Iraanse en Hamas-functionarissen kwamen in 2023 vier keer bijeen vóór de aanval van 7 oktober – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Het Meir Amit Intelligence and Counter-Terrorism Information Center (ITIC) heeft het rapport zondag vrijgegeven. Iran en Hamas In 2023 kwamen de functionarissen minstens vier keer bijeen, wat leidde tot de invasie van het Zuiden op 7 oktober.

Bovendien hebben hoge Iraanse functionarissen en terroristische leiders in Gaza dit jaar minstens vier keer telefonisch gesproken.

Dit werd gemeld door veel Israëlische functionarissen. Jeruzalem Post Hoewel Teheran geen duidelijke instructies heeft gegeven voor de implementatie ervan Op 7 oktober doodde Hamas 1.400 Israëliërs, voornamelijk burgers Een dergelijke complexe en perfect gesynchroniseerde operatie had niet succesvol kunnen zijn zonder Iraanse financiering, logistieke steun, wapens en training.

De inlichtingendienst werkt vaak met open bronnen, maar communiceert ook met de bestaande inlichtingengemeenschap, aangezien deze wordt geleid door voormalige hoge inlichtingenfunctionarissen.

‘Israël voert oorlog tegen de ‘as van verzet’’

In het rapport van Meir Amit staat: “Israël voert sinds 7 oktober oorlog tegen de ‘as van verzet’ onder leiding van Iran en zijn twee bondgenoten, Hamas en Hezbollah.” Iraanse steun aan Hamas en Hezbollah gaat verder dan de huidige oorlog en eerdere conflictrondes tussen Israël en terroristische organisaties in Gaza.

Er is rook te zien in het Rehovot-gebied terwijl raketten worden afgevuurd vanuit de Israëlische Gazastrook, 7 oktober 2023. (Bron: REUTERS/Ilan Rosenberg)

“Het beschouwt zijn proxynetwerk als onderdeel van zijn militaire kracht en afschrikking”, schreef ITIC. “Controle over een netwerk van gewapende terroristische organisaties waartoe Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en Hezbollah behoren, stelt Iran in staat actie te ondernemen. Door plausibele ontkenning toe te staan, wordt het risico op een escalatie in een direct militair conflict met zijn vijanden verkleind (in de eerste plaats, belangrijker nog, tegen Israël en de VS).

Het rapport vervolgt: “Hezbollah wordt gezien als het favoriete strategische wapen van Iran, dat het land kansen biedt om Israël af te schrikken en zijn regionale belangen te bevorderen. “Sinds de Tweede Libanonoorlog in de zomer van 2006 heeft de Quds Force (IRGC) van de Iraanse Revolutionaire Garde een centrale rol gespeeld bij de wederopbouw van het arsenaal van Hezbollah.”

Advertentie

“Ideologisch gezien wordt Hezbollah beschouwd als de meest loyale organisatie voor de Islamitische Republiek vanwege de religieuze toewijding van leider Hassan Nasrullah aan de Iraanse leider Ali Khamenei”, aldus het rapport.

De wens van Teheran om zijn dreigementen tegen Israël te versterken door een ‘ring van vuur’ rond zijn grenzen te creëren, bracht Iran er echter toe zijn banden met andere terroristische organisaties die dicht bij Israël opereren, in het bijzonder Hamas, te versterken.

De gemene deler is het concept van ‘weerstand’.

Het rapport stelde dat, hoewel Hamas eerder een soennitische beweging is dan een sjiitische moslimbeweging, de gemeenschappelijke noemer het concept van ‘verzet’ is en de wens om Israël te vernietigen.

Dit betekent dat Iran Hamas en PJ beschouwt als “machtscentra in de Palestijnse arena die kunnen worden gebruikt om zijn regionale doelstellingen te bevorderen, vooral tegen Israël.” van begin tot eind Quds-krachtElk jaar voorziet Iran organisaties van wapens en fondsen ter waarde van tientallen miljoenen dollars, draagt ​​het technologische kennis over voor de ontwikkeling en productie van wapens en traint het terroristische agenten.

Het inlichtingencentrum merkte op dat Iran en Hamas de afgelopen twee jaar voortdurend in coördinatie zijn geweest.

In juli 2022 had de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian een ontmoeting met vertegenwoordigers van Palestijnse terroristische organisaties in Syrië, waaronder Hamas.

Later, in januari 2023, had de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken een ontmoeting met vertegenwoordigers van Palestijnse terroristische organisaties, waaronder de Hamas-delegatie onder leiding van Osama Hamda, in Damascus.

Later in april werd gemeld dat Esmail Ghaani, commandant van de Quds Force van de IRGC, een ontmoeting had met Hamas-leider Ismail Haniyeh en zijn plaatsvervanger Saleh al-Aruri in Damascus.

Later ging in juni een Hamas-delegatie onder leiding van Haniyeh naar Teheran.

De delegatie, waaronder Aruri en senior leden van de Halil al-Haya-organisatie, Mohammed Nasr en Nizar Awadallah, had een ontmoeting met de Iraanse president Ibrahim Raisi, secretaris van de Hoge Nationale Veiligheidsraad Ali Akbar Ahmedyan en commandant van de Revolutionaire Garde Hussein Salami.

Ten slotte kwamen hoge functionarissen van de Quds Force en Hamas in juli 2023 bijeen.

Dit zijn alleen bekende persoonlijke ontmoetingen van hoge functionarissen en omvatten geen geheime, niet-gerapporteerde bijeenkomsten of de talrijke vermeende ontmoetingen tussen midden- en lagere functionarissen.

Hamas houdt meerdere telefonische vergaderingen met hoge functionarissen van Iran 2023

Bovendien hielden Hamas en Iran in 2023 meerdere telefoonconferenties tussen hoge functionarissen.

In januari sprak hij aan de telefoon met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Haniyeh.

Bovendien sprak Ali Akbar Vilayeti, de hoofdadviseur van de Iraanse leider op het gebied van internationale betrekkingen, in februari telefonisch met Haniye.

Bovendien spraken de Iraniërs in april telefonisch met Haniyeh en Yahya al-Sinwar, hoofd van het politieke bureau van Hamas in de Gazastrook.

Vilayati ontmoette Haniyeh opnieuw, bijna twee maanden geleden, in augustus 2023.

Iran feliciteerde Hamas met het bloedbad

Na de brute aanval op 7 oktober hebben “hoge ambtenaren Het Iraanse regime feliciteerde Hamas met het bloedbad belofte, verklaarde de actie van Hamas een overwinning voor het islamitische volk en het begin van ‘verzet’ tegen Israël, en benadrukte zijn voortdurende steun voor Hamas. De Iraanse leider Ali Khamenei kondigde aan dat Iran de handen kuste van Palestijnen die een aanval op Israël plantten.

Khamenei zei later dat Iran trots was op de Palestijnen en hen steunde, maar dat degenen die de Islamitische Republiek in verband brachten met de aanval op Israël ongelijk hadden.

Sinds het begin van de oorlog zei het Meir Amit-centrum: “Iran heeft gewerkt aan het instrueren, ondersteunen en aanmoedigen van zijn vertrouwde strijdkrachten, geleid door Hamas en Hezbollah, om gecoördineerd geweld tegen Israël te gebruiken.”

“Een paar dagen na het begin van de oorlog bezocht Abdullahyan Libanon, Syrië, Irak en Qatar… Hij ontmoette de leiders van Palestijnse terroristische organisaties en (Hezbollah-leider) Hassan Nasrullah, en sprak ook telefonisch met de leiders van Hamas en PIJ, volgens het rapport.

Ondertussen: “Sinds het begin van de oorlog heeft Iran zijn dreigementen tegen de voortdurende activiteiten van Israël in Gaza geïntensiveerd. Het lijkt erop dat het Iraanse grondoffensief het voortbestaan ​​van Hamas, het belangrijkste instrument van Irans inspanningen om invloed in de Palestijnse arena te vestigen, op de proef zal stellen.” Hij is bang dat hij het zou lezen.

“Daarom verhoogde hij zijn dreigementen tegen Israël, waarbij hij verschillende leden van het ‘verzetsfront’ gebruikte, waaronder pro-Iraanse sjiitische milities in Syrië, Irak en Jemen, om te voorkomen dat Israël de campagne zou voortzetten. Het rapport beschrijft een ‘reactielaag tegen Israël’. Israël” Het is gelegen.

Tegelijkertijd verhoogde Iran zijn militaire steun aan Palestijnse terroristische organisaties door wapens over te brengen naar de velden van Judea en Samaria om zo te provoceren en campagne te voeren tegen Israël.

Vervolgens is “Irans veelvuldige verwijzingen naar gebeurtenissen in Judea en Samaria gekoppeld aan Israëls toenemende Iraanse activiteiten in de Palestijnse arena, waaronder pogingen om Iraanse inlichtingennetwerken in Judea en Samaria op te zetten en pogingen om terroristische netwerken op te richten die zich voordoen als civiele organisaties.” Vervoer van explosieven met behulp van drones.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"