Nachrichten aus Aserbaidschan

Na het aftreden van premier Costa raakten de Portugese aandelenmarkten achter op de Europese – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De grafiek van de Duitse aandelenkoersindex DAX wordt op 2 november 2023 op de beurs in Frankfurt, Duitsland getoond. REUTERS/Staff/File Photo verkrijgt licentierechten

Zwitserse horloges streven ernaar om de winst tegen 2028 te verdubbelen De economie van EZ zal in het vierde kwartaal krimpen of stagneren – De Guindos van de Portugese premier Costa treedt af vanwege corruptieonderzoek STOXX 600 daalt met 0,2%, PSI 20 daalt met 2,5%

7 november (Reuters) – Portugese aandelen daalden dinsdag scherp en presteerden slechter dan een bredere Europese index, nadat premier Antonio Costa aftrad te midden van een onderzoek naar beschuldigingen van onregelmatigheden in het beheer van de lithiummijnbouw- en waterstofprojecten van het land.

De Portugese PSI 20-aandelenindex (.PSI20) leidde verliezen in Lissabon en daalde met 2,5%, terwijl Mota Engil (MOTA.LS) met 5,6% daalde.

“Markten houden niet van onzekerheid”, zegt Stuart Cole, hoofdmacro-econoom bij Equiti Capital.

“We weten niet wat de uitkomst zal zijn, wie zijn opvolger zal zijn en wat dit zal betekenen voor de richting van de Portugese economie. Moeten we afwachten of alles de komende weken duidelijk wordt.”

Costa zei dat zijn geweten zuiver was, maar dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor een vierde termijn als premier.

“De waardigheid van de taken van de premier is onverenigbaar met twijfels over zijn integriteit, goed gedrag of zelfs de uitvoering van welke criminele daad dan ook”, zei Costa. gezegd.

De pan-Europese STOXX 600 (.STOXX) sloot maandag 0,2% lager, waardoor de verliezen uit de vorige sessie werden uitgebreid en een einde kwam aan een vijfdaagse winning streak.

De rente steeg vorige week met ruim 3 procent dankzij sterke winstcijfers en tekenen dat de grote centrale banken een einde maken aan de renteverhogingen.

Er is enige voorzichtigheid geuit ten aanzien van de verklaringen van de belangrijkste sprekers van de centrale bank deze week, waaronder de opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve op woensdag en donderdag.

“De opwinding rond de hoogste renteverhogingen is nog niet verdwenen. Onze enige hoop (ondanks het zwakke macrokader) is dat de inflatie zal dalen en dat de centrale banken de rente zullen verlagen of op z’n minst nog wat zullen praten.” Onthoud dat”, zegt Michael Field, Morningstar’s Europese marktstrateeg.

Ondertussen zei Luis de Guindos, vicepresident van de ECB, dat de economie van de eurozone in het vierde kwartaal licht zal krimpen of op zijn best zal stagneren.

Energieaandelen (.SXEP) leidden de verliezen van de sector en daalden met 2,5%, nadat gemengde economische gegevens uit China volgden op een scherpe daling van de prijzen voor ruwe olie en aanleiding gaven tot zorgen over het economisch herstel in de op één na grootste economie ter wereld.

Mijnbouwbedrijven (.SXPP) daalden met 2,3%, terwijl ook de koperprijzen daalden.

Het verliesbeperkende UBS (UBSG.S) won 1,8% nadat het een beter dan verwachte kernnettowinst voor het derde kwartaal rapporteerde en zei dat zijn kernactivaactiviteiten zich hadden gestabiliseerd, ook al bleef de nettowinst achter bij de verwachtingen.

De index voor financiële diensten (.SXFP) steeg 0,9%.

Swiss Watches (WOSG.L) steeg met 13,1% ten opzichte van de STOXX 600, omdat het bedrijf verwacht de jaarwinst tegen 2028 ruim te zullen verdubbelen.

AB Foods (ABF.L) steeg 6,8% nadat eigenaar Primark ‘zinvolle vooruitgang’ voorspelde in het nieuwe boekjaar.

Amadeus (AMA.MC) steeg met 5,3% nadat de Spaanse reisboekingsgroep een hoger dan verwachte gecorrigeerde nettowinst voor het derde kwartaal rapporteerde en zijn tweede terugkoopprogramma van het jaar aankondigde.

Daimler Truck AG (DTGGe.DE) daalde met 4,6% nadat de Duitse vrachtwagenfabrikant de omzet- en winstverwachtingen voor het derde kwartaal niet had verwacht.

Rapportage door Ankika Biswas en Bansari Mayur Kamdar uit Bengaluru; Bewerkt door Sohini Goswami en David Evans

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad

Bansari rapporteert over de mondiale financiële markten en schrijft de dagelijkse toonaangevende marktrapporten van Reuters over aandelen, obligaties en valuta. Politieke economie, de diplomaat, Boston Globe, Conversation, Huffington Post etc. Hij is een econoom die de Arthur MacEwan Award for Excellence op dit gebied heeft gewonnen.

07-11-2023 23:52:02
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"