Nachrichten aus Aserbaidschan

Het verblijf van het Turkse leger in Azerbeidzjan werd in de Turkse Grote Nationale Vergadering met nog een jaar verlengd – UPDATE-2 – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Het verblijf van het Turkse leger in Azerbeidzjan werd door de Turkse Grote Nationale Vergadering met nog een jaar verlengd.

Het “rapport” meldt dat het voorstel werd aanvaard tijdens de stemming aan het einde van de discussies.

In het document werd benadrukt dat de activiteiten die zijn voorzien in de Drievoudige Verklaring, ondertekend door Azerbeidzjan, Armenië en Rusland, doorgaan.

Er werd verklaard dat Turkije, dat krachtige steun verleent aan Azerbeidzjan, een belangrijke bijdrage zal blijven leveren aan het handhaven en versterken van de vrede en stabiliteit in de regio.

Vandaag bespreekt de Grote Nationale Vergadering van Turkije (TBMM) het wetsontwerp over de verlenging van de dienstperiode van de Turkse strijdkrachten in Azerbeidzjan met nog een jaar.

In het “rapport” wordt vermeld dat de Turkse Grote Nationale Vergadering over deze kwestie werd geïnformeerd.

Vandaag zal de Grote Nationale Vergadering van Turkije (TBMM) het wetsontwerp over de verlenging van de dienstperiode van de Turkse strijdkrachten in Azerbeidzjan met nog een jaar bespreken.

Het “rapport” meldt dat, volgens het project, het verblijf van Turkse soldaten in Azerbeidzjan met nog een jaar zal worden verlengd, vanaf 17 november 2023.

President Recep Tayyip Erdoğan stuurde het wetsvoorstel naar het parlement.

In het project werd opgemerkt dat als gevolg van de lokale antiterrorismemaatregelen die het Azerbeidzjaanse leger op 19 en 20 september in de regio Karabach uitvoerde, het illegale regime in de regio volledig werd geëlimineerd, maar dat het uiteindelijke vredesakkoord werd bereikt. ondertekend tussen Azerbeidzjan en Azerbeidzjan. en Armenië is nog niet ondertekend.

Er werd verklaard dat Turkije zal blijven bijdragen aan het behoud van vrede en stabiliteit in de regio.

Er werd opgemerkt dat het Gezamenlijk Waarnemingscentrum Turkije-Rusland ook succesvol functioneerde: “Via dit centrum draagt ​​Turkije bij aan de veiligheid van de regio en het creëren van een klimaat van vertrouwen tussen de partijen.”

In het wetsontwerp staat dat de activiteit van de Turkse strijdkrachten in het Gezamenlijk Observatiecentrum een ​​vereiste is voor de constructieve rol van Ankara in de regio.

Er moet aan worden herinnerd dat de Turkse Grote Nationale Vergadering op 17 november 2020 de strijdkrachten van het land toestemming heeft gegeven om voor een jaar troepen naar Azerbeidzjan te sturen.

In november 2021 en 2022 werd de activiteitsperiode van het Turkse leger in Azerbeidzjan met een jaar verlengd.

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"