Nachrichten aus Aserbaidschan

De functionaris omschreef de waarschuwing van het leger over de Hamas-invasie als ‘denkbeeldig’.

onderofficier (NCO) in de 8200e divisie van het IDF Inlichtingendirectoraat waarschuwde in juli Maandag meldde N12 dat Hamas grootschalige oefeningen uitvoerde om de kibboetsen te bezetten, maar de waarschuwingen ervan werden genegeerd als een ‘fictief scenario’.

In een e-mail van 6 juli getiteld ‘Dood aan de kibboets ten koste van alles’ waarschuwde de onderofficier: ‘Eind mei waren twee bedrijven bezig met een krankzinnige praktijk. (Hamas) Nukhba-troepen met de aanwezigheid van een aantal senior Hamas-leden.” De Nukba-strijdkrachten waren een van de centrale brigades van Hamas tijdens het bloedbad van 7 oktober.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De onderofficier voegde eraan toe dat de training “lang en zwaar” was, met veel soldaten in voertuigen, waaronder jeeps en motorfietsen. Terroristen hebben ook neergehaalde vliegtuigen opgegraven, waaronder straaljagers en helikopters.

In de e-mail benadrukte de onderofficier dat het hoofddoel van de oefening was om de nep-kibboets in beslag te nemen die was opgezet voor training, en dat de terroristen zelfs oefenden met het zwaaien van vlaggen boven de synagoge en het nep-kibboetssecretariaat. Terroristen veroverden ook een IDF-trainingsbasis waar terroristen de opdracht kregen om iedereen op de basis tijdens de training te vermoorden.

Volgens N12 reageerde een van zijn collega’s onderofficier door zijn rapport ‘inlichtingengoud’ te noemen.

Palestijnse terroristen hielden gezamenlijke trainingen in de Gazastrook. 12 september 2023 (Bron: Palestine Joint Operations Room)

Drie dagen na de eerste e-mail meldde een andere onderofficier van eenheid 8200 dat er aanvullende training werd gegeven door andere Hamas-brigades, waarbij elke brigade een afzonderlijk doelwit aanviel.

Na informatie te hebben gegeven over de aanvullende opleiding, stuurde de eerste onderofficier een vervolgmail met de mededeling: ‘Lieve toevoeging; tijdens de training ging het gesprek ongeveer zo: ‘Hoe gaat het met je en hoe gaat het met je training?’ ‘Ik wacht op uw instructies. Laten we hun poorten binnengaan. We zijn er volledig klaar voor en wachten op uw instructies.’

Advertentie

Een hoge inlichtingenofficier reageerde een dag later op de e-mails en prees de onderofficieren voor hun werk, maar voegde eraan toe: “Het trainingsscenario dat aanvankelijk door de onderofficier werd beschreven, is volledig fictief. En we moeten zien waar we zijn. ‘Poseren’ schommelt tussen wat bedoeld is en wat echt is.

De onderofficier verwierp de beoordeling van de hoge inlichtingenofficier en zei: “Ik verwerp ten stelligste het idee dat dit een fictief scenario is. Ik kan me moeilijk voorstellen dat dit is gedaan om een ​​fictief scenario in de praktijk te brengen en het moreel te stimuleren, wat in mijn ogen het scenario is. Hoogstwaarschijnlijk omdat Hamas daartoe de capaciteit heeft, aldus N12.

Een vriend van mij onderofficier was het daarmee eens en schreef: “Ik benadruk dat we het volledig en volkomen oneens zijn met de mogelijkheid dat dit een fictief scenario is.”

Inlichtingenofficier waarschuwt dat hij het plan kan uitvoeren zonder Hamas hiervan op de hoogte te stellen

De onderofficier waarschuwde ook dat het boorplan mogelijk ‘een operationeel plan is zonder implementatieschema’, wat betekent dat exploratie-inspanningen mogelijk geen waarschuwing geven voorafgaand aan de implementatie.

“Dit is een plan om een ​​oorlog te beginnen”, zei de onderofficier, eraan toevoegend dat enkele van de oorlogskreten die tijdens de oefening werden gehoord waren: “Bereid je voor om de Joodse varkens te doden” en “Bereid je voor om naar binnen te gaan en ze te onthoofden.”

“Ze werken hard voor een grote organisatie. Dit is een voorbereiding op het echte werk”, waarschuwde de onderofficier.

Volgens de verkregen informatie ontkende het hoofd van de IDF-inlichtingenafdeling, Aharon Haliva, enige kennis te hebben over de e-mails in zijn gesprekken met mensen uit zijn omgeving.

De waarschuwingen van de onderofficier van de inlichtingendienst werden een paar dagen geleden voor het eerst gerapporteerd door N12. N12 voegde eraan toe dat in het betreffende rapport ook een officier soortgelijke waarschuwingen maakte over Hamas-oefeningen.

Zoals eerder gemeld kon de onderofficier zijn waarschuwingen delen met hoge inlichtingenfunctionarissen, waaronder de commandant van de 8200th Division. Volgens N12 deelden de onderofficier en de onderofficier hun zorgen ook met een hogere commandant van een andere eenheid en zeiden: “Dit waren fantasieën.”

Hoge defensiefunctionarissen verwerpen waarschuwingen vóór het bloedbad van 7 oktober

Toegevoegd aan de waarschuwingen die door NGO’s en functionarissen werden genegeerd, waren er nieuwe waarschuwingen en waarschuwingen die werden uitgegeven en genegeerd door de IDF en andere eenheden van het defensie-establishment in de maanden vóór het bloedbad van 7 oktober.

De afgelopen weken zijn er in de Israëlische media talloze rapporten verschenen waarin gedetailleerd werd beschreven hoe dit gebeurde. IDF-bewakers Hij waarschuwde herhaaldelijk zijn commandanten die dienst hadden langs de grens met Gaza dat ze ongebruikelijke activiteiten zagen nabij de grens en dat Hamas een grote aanval leek te plannen.

De zorgen van de bewakers werden terzijde geschoven en volgens N12 ging in minstens één geval een van de bewakers naar een hogere commandant en zei: “Ik wil deze onzin niet meer horen. Als je ons hier nog eens mee lastig valt. ‘U zult voor een militaire rechtbank worden berecht.’

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"