Nachrichten aus Aserbaidschan

Frankrijk meldt vogelgriep op kalkoenboerderijen terwijl de ziekte zich over Europa verspreidt

Een arbeider werkt op 24 januari 2017 aan geslachte eenden op een pluimveeboerderij in Eugenie les Bains, Frankrijk; Frankrijk schroeft de preventieve eendenslachting terug om de vogelgriep te bestrijden, nadat deze maand 800.000 vogels werden gedood. ziekte. REUTERS/Regis Duvignau/File photo Verkrijg licentierechten

PARIJS, 28 november (Reuters) – Er is een uitbraak van het hoogpathogene vogelgriepvirus gedetecteerd op een kalkoenboerderij in het noordwesten van Frankrijk, zei het ministerie van Landbouw dinsdag, terwijl een seizoensgolf van infecties zich over Europa verspreidt.

De uitbraak, het eerste geval van een boerderij dit najaar in de Franse regio Bretagne, vond plaats in de buurt van de plek waar de besmette wilde vogel werd gevonden, aldus het ministerie in een verklaring.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Hij zei dat er de afgelopen dagen een groot aantal gevallen onder wilde vogels is gemeld, wat de regering ertoe heeft gebracht het nationale alarmniveau voor de vogelgriep te verhogen van klein naar gemiddeld.

Het ministerie zei dat vogelkoppels, vooral in gebieden die in contact komen met wilde vogels, nu in gesloten gebieden zullen worden gehouden.

De vogelgriep, ook wel vogelgriep genoemd, heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen vogels gedood. Hij verschijnt meestal in Europa in de herfst en winter en is onlangs gesignaleerd op boerderijen in landen als Duitsland, Nederland, Italië, Kroatië en Hongarije.

Frankrijk lanceerde begin oktober een vaccinatiecampagne tegen de vogelgriep om de ziekte te bestrijden, die de afgelopen jaren in sommige delen van de wereld de pluimvee- en eieraanvoer in sommige delen van de wereld heeft verstoord en de prijzen enorm heeft doen stijgen.

Het Franse programma beperkte zich aanvankelijk tot de eenden die het meest vatbaar zijn voor het virus. Eenden waren in 2022 goed voor slechts 8% van de totale Franse pluimveeproductie.

Verslag door Gus Trompiz en Sybille de La Hamaide; Bewerkt door Kirsten Donovan

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
29-11-2023 00:29:00
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"