Nachrichten aus Aserbaidschan

De Duitse binnenlandse inlichtingendienst waarschuwt dat oorlog in Gaza zou kunnen leiden tot nieuwe antisemitische allianties

Thomas Haldenwang, hoofd van het Duitse federale bureau voor de bescherming van de grondwet, presenteert op 7 juni 2022 samen met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Fazer in Berlijn het “Constitution Protection Report 2021”. REUTERS/Annegret Hilse/File Photo-licentie. rechten

29 november (Reuters) – De Duitse binnenlandse inlichtingendienst waarschuwde woensdag dat de oorlog tussen Israël en Hamas nieuwe allianties tussen antisemitische groepen in het land creëerde en het risico op aanvallen verhoogde.

“Antisemitisme en vijandigheid jegens Israël vormen een verenigend element tussen islamisten, Duitse en Turkse links-rechts-extremisten, en mensen die tot extreem Palestijnse organisaties behoren”, aldus de voorzitter van het agentschap, Thomas Haldenwang.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Het wijdverbreide besef dat Israël de vijand is, creëert oude en nieuwe banden tussen sommige van deze spelers, wat in sommige gevallen zou kunnen leiden tot een sterkere samenwerking in de toekomst.”

Maar volgens het agentschap zijn de linkse en rechts-extremistische scènes intern verdeeld tussen pro-Israëlische en pro-Palestijnse standpunten; Sommige rechtsextremisten gebruiken deze situatie om anti-moslim- en anti-immigrantenpropaganda te bevorderen.

Volgens Haldenwang worden veiligheidsdiensten geconfronteerd met parallelle crises en dreigingssituaties die verder werden verergerd door de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober en de daaropvolgende schermutselingen.

Hij sprak over een nieuw kenmerk dat onlangs naar voren is gekomen tegen de dreiging van islamisten om het Westen aan te vallen.

“De dreiging is reëel en groter dan in lange tijd”, zei Haldenwang.

Hij voegde eraan toe dat veiligheidsdiensten “op volle snelheid” werkten om de veiligheid van grote evenementen, maar ook van het Joodse volk en Israëlische instellingen, te garanderen.

Rapportage door Andreas Rinke en Alexander Ratz, geschreven door Linda Pasquini en Miranda Murray, onder redactie van Alexandra Hudson

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
29-11-2023 20:49:25
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"