Nachrichten aus Aserbaidschan

Foto van een Israëlisch kind gedood door Hamas werd gebruikt in de VN-tentoonstelling over Palestina in Gaza

De Palestijnse vertegenwoordiging van de VN in Genève presenteerde een tentoonstelling van de gezichten van kinderen die volgens haar door Israëlische troepen in Gaza waren gedood. Het was meteen duidelijk dat een van de gepresenteerde gezichten nep was, dat van de 5-jarige Israëliër Ido Avigal, die in 2021 werd gedood door raketvuur van Hamas in Sderot.

De tentoonstelling werd georganiseerd in het kader van de “Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse volk”, die woensdag werd gehouden in het Paleis der Naties in Genève.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De Israëlische VN-vertegenwoordigers in Genève uitten hun afschuw over deze situatie en riepen VN-directeur-generaal Tatiana Valovaya in Genève op om de tentoonstelling te verwijderen, waarbij ze beweerden dat de VN en de Palestijnse delegatie verkeerde informatie en propaganda verspreidden.

Ido Avigal Hij stierf in mei 2021 toen raketscherven het raam van een veilige kamer in het huis van de familie in Sderot raakten. Vijf leden van de familie, waaronder zijn moeder Shani, zijn zevenjarige zusje en zijn zesjarige neefje, raakten gewond bij de aanval.

Idons gezicht is eerder gebruikt

Te midden van de opkomst van door AI gegenereerde beelden en foto’s van Israëlische kinderslachtoffers die in de Palestijnse propaganda worden gebruikt, blijven dit soort kwesties escaleren. Dit was niet het eerste incident van dien aard.

in september, Hadash-Ta’al-lid Ahmed Tibi Een Israëlisch kind gedood door een Hamas-raket heeft tot verontwaardiging geleid nadat het beweerde dat hij daadwerkelijk door de IDF was vermoord.

Advertentie

Eerder op de dag schreef de Israëlische journalist Yehuda Schlesinger op zijn oude Twitter-account X: “IDF blaast geen huizen op waar kinderen in zitten.” Als antwoord, Tibi plaatste drie berichten over kinderen en baby’s en schreef: “Behalve wanneer.”

Ido Avigal was een van de kinderen die Tibi beschreef.

Hoewel hij door Hamas werd vermoord tijdens Operatie Wall Watch tussen het Israëlische leger en de in Gaza gevestigde terroristische groepering, stond de foto van Ido centraal in de verspreiding van de gezichten van de kinderen.

Voorheen bekend als Twitter, “Hoe kun je je niet schamen om de foto te gebruiken van een naïef Joods kind dat door je Hamas-vrienden is vermoord? Het is een schande om lid van de Knesset te zijn”, zei hij. Kort daarna bewerkte Tibi het bericht en verwijderde de foto om haar eigen onderschrift toe te voegen.

‘Een kind is een kind, een kind is een kind’, schreef hij. “Het doden van kinderen is een verschrikkelijke zaak. Palestijnen en Israëli’s. “Dit verandert nog steeds niets aan het feit dat het leger de afgelopen jaren honderden Palestijnse kinderen heeft gedood.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"