Nachrichten aus Aserbaidschan

De inflatiegegevens over november zijn in lijn met die van de OPEC

Investeerders op de New York Stock Exchange (NYSE), New York, VS, 26 september 2023. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo verwerft licentierechten

Een blik op de komende dag in de Amerikaanse en mondiale markten van Mike Dolan

De beste maand van het jaar voor Amerikaanse aandelen en obligaties eindigt donderdag; Beleggers blijven zelfs tijdens de jongste OPEC+-bijeenkomst wankelen door het zwakke inflatiesentiment.

Verzameling van sites Verzameling van sites

De wereldaandelen verbeterden verder en noteerden hun beste maand in drie jaar met een winst van bijna 9% in november, volgens MSCI’s all-country index (.MIWD00000PUS). Het maandelijkse totaalrendement op mondiale staats- en bedrijfsobligaties heeft zijn beste vier weken achter de rug sinds de crash van 2008.

Alleen al de rente op Amerikaanse staatsobligaties staat bijna op het laagste punt in bijna twee maanden, terwijl de rente op tienjarige staatsobligaties ook op koers ligt voor de grootste daling in één maand sinds de bankencrisis van 2008, nadat de Fed de rente tot nul had verlaagd en aan haar eerste renteverhoging was begonnen. Kwantitatieve versoepelingsfase bij de aankoop van obligaties. .

Tegen het eind van de dag was de renteverlagingskoorts aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in volle gang; Uit de beleidsrichtlijnen van de Fed en de PCE-inflatiecijfers van oktober kwamen tekenen van herstel naar voren.

De geldmarkten verwachten dat de Europese Centrale Bank de rente in april zal verlagen, nadat de inflatiecijfers in de eurozone in november ruim onder de verwachtingen uitkwamen – waarmee zij de eerste van de centrale banken van de G3 is.

De jaarlijkse inflatie in het blok daalde naar 2,4%, net onder de doelstelling van 2% van de ECB. De kerninflatie lag met 3,6% ruim onder de verwachtingen.

De gouverneur van de Bank of Italy en ECB-beleidsmaker Fabio Panetta waarschuwde voor elke poging tot buitensporige verkrapping en waarschuwde voor “onnodige schade” aan de economie en de financiële stabiliteit aan het einde van een twintig maanden durende renteverhogingscyclus.

Hoewel de Amerikaanse dollar (.DXY) onlangs is verzwakt als gevolg van dalende Amerikaanse obligatierentes en futures, waarbij de Fed een renteverlaging van twee kwartpunten tegen juni inprijst, blijft de mogelijkheid bestaan ​​dat de ECB overhaast zal optreden. De euro herstelde zich en de dollar steeg opnieuw.

Later op donderdag zal de Amerikaanse PCE-inflatie dalen naar 3,0%, vergeleken met 3,4% in de voorgaande maand; Ook de kern zal dalen naar 3,5%.

Hoewel de groei in het laatste kwartaal van het jaar opnieuw vertraagde, werden de indrukwekkende prestaties van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal woensdag benadrukt, waarbij de bbp-groei met ruim 5% steeg; De kerninflatie op kwartaalbasis van de PCE, exclusief voeding, energie en huisvesting, daalde naar 1,6. %.

Voor een groeiend aantal Fed-beleidsmakers is de marscyclus op zijn minst compleet en afgestoft.

“Het monetaire beleid bevindt zich op een goede plek”, zei Loretta Mester, president van de Cleveland Fed, woensdag, in navolging van de opmerkingen die eerder op de dag waren gemaakt door Fed-gouverneur Christopher Waller, een voorheen agressieve Fed.

Uit het ‘Beige Book’ van de Fed over de economische omstandigheden blijkt ook dat de activiteit van begin oktober tot half november vertraagt; “Vier regio’s rapporteerden een bescheiden stijging, twee rapporteerden iets onder stabiele omstandigheden, en zes rapporteerden een lichte daling van de activiteit.”

Ook in China zijn de zorgen over de buitenlandse vraag toegenomen.

De Chinese productieactiviteit kromp in november voor de tweede maand op rij; Dat suggereert dat er meer stimuleringsmaatregelen nodig zullen zijn om het vertrouwen in de gehavende economie te herstellen, met een snelheid die economen heeft verrast.

Alleen al op donderdag stonden de aandelen over het algemeen hoger; De futures op Wall St waren ook minder positief.

De olieprijzen stegen in afwachting van het OPEC+-besluit.

Belangrijke ontwikkelingen die de Amerikaanse markten donderdag verder vorm zullen geven:

* Oktober Amerikaans persoonlijk inkomen en verbruik en PCE-inflatie, Dallas Fed oktober PCE-verlaging, Amerikaanse wekelijkse werkloosheidsaanvragen, Chicago PMI-bedrijvenenquête van november; Canada derde kwartaal bbp

* President John Williams van de Federal Reserve van New York spreekt. Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, spreekt. Beleidsmaker Megan Green van de Bank of England spreekt

* Bijeenkomst van OPEC+-ministers in Wenen

* Amerikaanse bedrijfswinsten: Kroger, Ulta Beauty, Kirkland’s, REE Automotive, Duluth, BOS, Academy Sports and Outdoors, 111, Burning Rock Biotech, Domo, Titan Machinery, enz.

* Amerikaanse staatsobligaties veilen obligaties met een looptijd van vier weken

Reuters GraphicsReuters GraphicsReuters GraphicsHet staafdiagram toont de Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten van januari 2022 tot en met oktober 2023, met gegevens van LSEG Datastream. Het staafdiagram toont een voorspelling van 175.000 nieuwe banen voor november, volgens een peiling van Reuters.

Geschreven door: Mike Dolan, Bewerkt door: Bernadette Baum; [email protected]

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

De weergegeven meningen zijn die van de auteur. Ze weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Reuters News, dat zich inzet voor integriteit, onafhankelijkheid en vrijheid van vooroordelen in overeenstemming met zijn vertrouwensbeginselen.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
30-11-2023 15:27:39
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"