Nachrichten aus Aserbaidschan

Pope zegt dat hij acute, infectieuze bronchitis heeft

Paus Franciscus leidt op 26 november 2023 het Angelusgebed in de Basiliek van Santa Marta in het Vaticaan. Vatican Media/Reuters/Krijg licentierechten voor fotokrediet

VATICAANSTAD, 30 november (Reuters) – Paus Franciscus zei donderdag dat hij lijdt aan een zeer besmettelijke en acute vorm van bronchitis die hem ervan weerhoudt dit weekend naar Dubai te reizen voor de COP28-klimaattop.

Francis, die in december 87 werd, heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met een reeks gezondheidsproblemen, meest recentelijk een ziekenhuisopname in juni. Ondanks zijn recente ziekte werkt hij nog steeds en ontmoet hij nog steeds mensen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

“Zoals je kunt zien, leef ik nog”, zei hij botweg tegen het publiek tijdens een seminar over gezondheid en ethiek, volgens een transcriptie van het Vaticaan.

“De dokter stond me niet toe om naar Dubai te gaan. De reden is dat het daar erg heet is en je van verwarming naar airconditioning gaat en (ten onrechte) naar deze bronchiale aandoening. Godzijdank was het geen longontsteking. Het is een zeer acute en besmettelijke bronchitis,” zei hij.

Franciscus zei dat hij geen koorts had, maar antibiotica slikte, waarmee hij bevestigde wat het Vaticaan woensdag in een verklaring zei.

Tijdens een andere bijeenkomst met theologen op donderdag zei de paus: “Bid voor mij. Bid voor mij, niet tegen mij, want dit is niet gemakkelijk. Bedankt.”

Kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin vertelde woensdag aan verslaggevers dat hij verwacht de Vaticaanse delegatie te leiden bij klimaatbesprekingen in Dubai.

Verslag door Alvise Armellini; Bewerkt door Janet Lawrence

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
30-11-2023 16:35:40
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Verzameling van sites Verzameling van sitesVerzameling van sites

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"