Nachrichten aus Aserbaidschan

De VS werken samen met Israël aan een plan om burgers in het zuiden van Gaza te beschermen

1 december (Reuters) – De VS werken aan een plan Een hoge Amerikaanse functionaris zei vrijdag dat elke militaire operatie in het zuiden van Gaza samen met Israël zou worden uitgevoerd om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken, aangezien het Israëlische leger het gebied blijft bombarderen na de ineenstorting van een staakt-het-vuren van een week met Hamas.

Volgens artsen en getuigen vond de explosie van vrijdag vooral plaats in de zuidelijke districten Khan Younis en Rafah. Honderdduizenden Gazanen zochten hier hun toevlucht vanwege de conflicten in het noorden. Huizen in de centrale en noordelijke regio’s werden ook getroffen.

Verzameling van sites Verzameling van sites

Gezondheidsfunctionarissen in Gaza zeiden ‘s avonds: Israëlische luchtaanvallen Daarbij kwamen 184 mensen om het leven, raakten minstens 589 mensen gewond en werden meer dan twintig huizen verwoest.

Na het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken aan de regio waar de topdiplomaat van Washington zich bevindt, was de Israëlische regering het erover eens dat elke operatie in het zuiden niet als hetzelfde mag worden beschouwd als in het noorden en dat het leger gebieden zou afbakenen waar burgers dat niet zouden doen. geschaad worden. Hij had een ontmoeting met Israëlische functionarissen.

De functionaris voegde eraan toe dat de VS geen grootschalige aanval op Khan Younis en Rafah verwachten, zoals in Gaza.

Een huis verwoest door een Israëlische aanval veranderde in ruïnes nadat het tijdelijke staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël op 1 december 2023 eindigde in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook. (Credit: REUTERS/Fadi Shana)

Washington heeft Israël opgeroepen het slagveld te verkleinen en duidelijk te maken waar Palestijnse burgers veiligheid kunnen zoeken in het zuiden van Gaza, aldus functionarissen.

De ambtenaar, die op voorwaarde van anonimiteit sprak, zei vrijdag dat alle wijken in het zuiden van Gaza zullen worden aangewezen als veilige zones voor burgers, maar dat sommige gebieden in gebieden die zwaar bevolkt worden door Hamas-strijders nog steeds hun huizen zullen moeten verlaten.

Advertentie

De functionaris zei dat de Verenigde Staten met Israël zullen blijven praten over de wijze waarop de maatregelen kunnen worden geïmplementeerd.

Israël heeft als doel Hamas te vernietigen

Israël heeft gezworen Vernietig Hamas Als reactie op een aanval van een militante groep op 7 oktober zei Israël dat de militanten 1.200 mensen hebben gedood en 240 gijzelaars hebben genomen. Hamas, dat heeft gezworen Israël te vernietigen, regeert sinds 2007 over Gaza.

De functionaris zei dat Israël de leiding van Hamas op bataljonsniveau moet elimineren, evenals degenen die de aanslagen van 7 oktober hebben gepland.

Het Israëlische offensief verwoestte een groot deel van Gaza. De Palestijnse gezondheidsautoriteiten, die door de Verenigde Naties als betrouwbaar worden beschouwd, zeggen dat meer dan 15.000 inwoners van Gaza zijn gedood, dat er duizenden vermist zijn en dat er gevreesd wordt dat ze onder het puin bedolven zullen worden.

Blinken zei donderdag tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat de militaire operaties van Israël in het zuiden van Gaza niet de massale burgerslachtoffers en ontheemding mogen herhalen die we tijdens het offensief in het noorden hebben gezien.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"