Nachrichten aus Aserbaidschan

Het proces waarin Mirshahin Agayev en Misir Mardanov werden berecht op beschuldiging van samenzwering om de staat “Karim” te vestigen…

De beklaagden zeiden dat ze werden gemarteld

Het proces tegen dertien mensen die beschuldigd worden van het met geweld veranderen van de constitutionele structuur van Azerbeidzjan, het oprichten van de staat ‘Karim’ en de poging om voormalig minister van Onderwijs Misir Mardanov en voorzitter van ‘Real TV’ Mirshahin Agayev te vermoorden, is begonnen.

De zaak van İlham Şikhaliyev, Faig Zeynalov, Huseyin Huseyinzade, Etibar Mammedzade, İlkin Bagirov, Vugar Madatov, Elvin Jafarov, Elgun Agayev, Maharrameli Musayev, Savalan Huseynli, Ruslan Aliyev, Yusif Mirzayev en MA) wordt behandeld in de Baku Serious Crimes Court . Deze strafzaak zal worden onderzocht door een panel van rechters onder voorzitterschap van Novruz Kerimov en bestaande uit Rasim Sadikhov en Leyla Askerova-Mammedova.

Verzameling van sites

Tijdens de voorbereidende zitting van de rechtbank op 13 december werden de onderzoeksgegevens van de beklaagden bekendgemaakt. Er werd onthuld dat Hüseyin Hüseyinzade, geboren in 2001, op het moment van zijn arrestatie een student van de vijfde klas was aan de afdeling Moskou State Medical University Baku. Little MA is een leerling van een van de middelbare scholen.

De beklaagden zeiden dat ze werden gemarteld tijdens de verificatie van de onderzoeksgegevens. Volgens hen zijn ze geëlektrocuteerd en hebben ze verklaringen tegen zichzelf en elkaar afgelegd over daden die ze niet hebben begaan.

“Ze hebben ons geëlektrocuteerd, geslagen en zich ongepast gedragen. Wij verzoeken dat deze kwesties worden onderzocht en dat ons werk correct wordt gedaan.” – zei beklaagde Elvin Jafarov.

Anderen benadrukten hun solidariteit met hem en vroegen de rechters om deze zaak eerlijk te beoordelen.

Door het ontbreken van een advocaat van een van de beklaagden werd de hoorzitting uitgesteld naar 27 december.

De rechters besloten echter de verdachten over te plaatsen van de Staatsveiligheidsdienst (SSS) naar het Baku Investigative Detention Center, dat onder de jurisdictie van de Penitentiaire Instelling valt.

Degenen die ervan worden beschuldigd de staat “Karim” te hebben gesticht. Foto’s: Meydan TV

De beklaagden werden beschuldigd van artikel 277 (moord op een ambtenaar of publiek figuur), 278 (het met geweld wijzigen van de constitutionele structuur van de staat) van het Wetboek van Strafrecht. Ilham Shikhaliyev, Faig Zeynalov, Huseyin Huseyinzade, Etibar Memmedzade, Ilkin Bagirov en Vugar Madatova werden beschuldigd van artikel 274 van het Wetboek van Strafrecht (verraad).

De overige 6 personen (Elvin Jafarov, Elgun Agayev, Maharrameli Musayev, Savalan Huseynli, Ruslan Aliyev en Yusif Mirzayev) worden niet beschuldigd van verraad, maar wel van artikel 234.1-1 van het Wetboek van Strafrecht (verwerving, transport, opslag in grote hoeveelheden). ). verkoop van geneesmiddelen die niet voor verkoop bestemd zijn).

Hij en MA, geboren in 2006, worden alleen beschuldigd van artikel 278.

Volgens het materiaal van de strafzaak hebben Ruhulla Akhundzade en zijn zoon Almürsal Akhundzade, die in Iran woonden en samenwerkten met de speciale diensten van dit land, verschillende mensen aangetrokken om een ​​‘Karim’-staat in Azerbeidzjan te creëren. Ruhulla Akhundzade en haar zoon creëerden groepen op “Whatsapp”, “Telegram” en andere berichtensystemen, voerden discussies en gaven specifieke taken. De taken omvatten onder meer het volgen van Misir Mardanov en Mirshahin Aghayev met het oog op moord, het bepalen van hun werkplekken en reistijden, het in het geheim meenemen van een computer uit het huis van een persoon die is gearresteerd op beschuldiging van verraad in Yevlakh, en het maken van een foto van een van de militaire eenheden. . in Bakoe enz. gebeurd

Wat de selectie van Misir Mardanov en Mirshahin Aghayev voor de moord betreft, wordt beweerd dat de voormalige minister van onderwijs het doelwit was om de hoofddoek op scholen te verbieden en propaganda tegen de islam te verspreiden. Mirshahin Agayev beledigde “Abulfaz Agha” door in de uitzending de uitdrukking “Imam Huseynova’s zussen” te gebruiken. Daarom besloten ze hen te straffen.
Zowel Misir Mardanov als Mirshahin Agayev werden als slachtoffers erkend en in het kader van het onderzoek ondervraagd. Ze zeiden dat ze geen informatie hadden dat er een samenzwering werd voorbereid.
Geen van de slachtoffers kwam op 13 december naar de voorbereidende zitting van de rechtbank.

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"