Nachrichten aus Aserbaidschan

Hapoel Jerusalem behaalde de eerste plaats in de groep

Hapoel Jeruzalem Ze versloegen dinsdagavond PAOK met 71-61 en voerden de Basketball Champions League Groep G aan, waardoor ze doorgingen naar de top 16 en de tweede groepsfase van de competitie.

Beide teams gingen heen en weer in de eerste helft, maar Chris Johnson hielp samen met Levi Randolph, Zach Hankins en Speedy Smith Hapoel de tweede helft te domineren en de overwinning te behalen.

Verzameling van sites

Maar de overwinning was slechts een deel van de algemene stemming in Belgrado. Ongeveer een maand geleden speelde Hapoel Jerusalem zijn eerste wedstrijd tegen zijn Griekse tegenstander in de Jerusalem Arena, waar de club een speciale ceremonie hield voor de fans en degenen die omkwamen bij het bloedbad dat Hamas op 7 oktober aanrichtte. structuur Eén persoon gegijzeld in Gaza.

Terwijl de familie van Ofir Engel centraal stond tijdens het evenement, vertelde Ofirs vader Yoav over de ontvoering van zijn zoon door terroristen. Ofir werd al snel vrijgelaten en keerde terug naar zijn huis in kibboets Ramat Rachel in Jeruzalem, en deze week vloog hij naar Servië om met zijn hele familie en anderen die door de aanslagen waren getroffen, van het spel te genieten.

De spelers van LEVI RANDOLPH (2) en Hapoel Jerusalem vieren hun promotie naar de halve finales van de Champions League na hun overwinning van 91-51 tegen AEK Athene (bron: BERNEY ARDOV)

De CEO van de club, Alon Kremer, sprak over het voorrecht deze gezinnen voor de wedstrijd naar Belgrado te mogen brengen.

“Dit is een zeer opwindende dag in de geschiedenis van Hapoel Jeruzalem en er kan geen groter voorrecht zijn voor onze basketbalclub om dit voor deze families te kunnen doen.”

Volgende week zullen meer gezinnen naar Belgrado afreizen voor de laatste groepswedstrijd van Jeruzalem tegen Benfica.

De eerste groep, bestaande uit Ofir en ongeveer 25 families, zag Johnson 16 punten pakken, Hankins en Randolph voegden elk 13 punten toe aan de overwinning, en Michael Gilmore en Andrew Harrison pakten elk 12 punten.

Smith en Johnson vonden de basket voor Hapoel, terwijl Gilmore en Stavros Schizas scoorden tegen PAOK en de impasse op 16-16 in het eerste kwart doorbraken.

Randolph opende de score voor de Reds toen Harrison reageerde voor PAOK, maar de driepunter van Oz Blazer bezorgde het team van Aleksandar Dzikic bij rust een voorsprong van 33-30.

Terwijl Hankins zijn stempel begon te drukken in de basket, vergrootte de ervaren Johnson de voorsprong van Jeruzalem naar 54-40 met een score in 30 minuten.

Harrison en Michalis Tsairelis begonnen de leiding te nemen, maar sleutelmanden van Randolph, Johnson, Khadeen Carrington en Smith stelden de overwinning veilig.

“De wedstrijd was precies wat we hadden verwacht”, begon Dzikic uit Jeruzalem. “Het is een sterk team en ze spelen fysiek basketbal. Om tegen hen succesvol te zijn, moet je fysiek zijn, stoppen met huilen en vechten. Sommige kinderen huilden te veel, daarna vonden we degenen die niet huilden en uiteindelijk wonnen we. Dit was belangrijk omdat we de eerste waren in de groep.

“We begrijpen dat we niet in een ritme of flow zitten, we spelen in twee verschillende landen met twee verschillende teams en wanneer we met een structuur spelen, moeten we gelukkig zijn. Al deze spellen moeten in een overvolle sportschool worden gespeeld, maar dat is ook zo. “Het is niet eenvoudig om kinderen te laten focussen en toch bereid te zijn zich op te offeren voor gemeenschappelijke doelen.”

Hankins sprak over de overwinning en de aanwezige speciale gasten.

“We waren niet tevreden met de manier waarop we de laatste wedstrijd speelden en we waren niet sterk genoeg in de verf en verdedigend. Sommige schoten vielen niet en we maakten geen goede vrije worpen, maar we overspeelden ze en sloegen veel vrije worpen. Maar we hebben nog veel te verbeteren.

“Er waren familieleden van enkele mensen die omkwamen bij de gevechten en families van de gijzelaars. We zijn blij dat we hen in ons midden hebben en bedanken hen hartelijk. Het was heel bijzonder en we hopen dat iedereen veilig naar buiten komt.”

Een andere Israëlische ringen Continentale concurrent Hapoel Tel Aviv versloeg Wolves met 89-81, terwijl vijf Reds in dubbele cijfers scoorden en hun Europa Cup-record voor het seizoen verhoogden naar 8-2.

Jaylen Hoard, Brian Angola en Xavier Munford stuwden de ploeg van Danny Franco naar de overwinning, maar de thuisploeg hield de wedstrijd veertig minuten lang spannend.

Terwijl Kyle Alexander en Hoard uit Angola bezig waren met de dunks van Hapoel Tel Aviv, reageerde Garrison Brooks voor Wolves en namen de Reds na 10 minuten een 19-17 voorsprong.

Munford stond in vuur en vlam en sloeg een perfecte 8-uit-8 naar de lijn toen Tre’Shawn Thurman, Christian Mekowulu en Eidgirdas Zukauskas probeerden de gastheren dichtbij te houden, maar Franco’s team had tijdens de rust een voorsprong van 46-38.

In het derde kwart vonden Angola en Hoard de onderkant van de basket met Tomer Ginat, maar Thurman en Kristupas Zemaitis brachten de stand in de 30e minuut op 62-62.

Angola bleef in het vierde kwart baskets scoren en de evenwichtige aanval onder leiding van Thurman hield de wedstrijd dicht bij het doel. Hoard en Vaidas Kariniauskas ruilden emmers, maar Ginat brak door toen de tijd begon te dringen om Hapoel naar de overwinning te helpen.

In de overwinning scoorde Hoard 20 punten, Angola 18 en Munford 16 punten voor Tel Aviv. Thurman en Mekowulu scoorden 14 punten voor Wolves.

“Deze overwinning was belangrijk voor ons in de kwalificatie”, zei Franco. “We hebben veel gewonnen, ook al hebben we door de wedstrijden in Israël niet goed getraind. Maar ik moet mijn hoed afzetten en de spelers bedanken voor hun prestatie. Ze concentreren zich en proberen te winnen.”

Hoard, de MVP van het spel, vertelde over het spel.

“We hebben het verdedigend beter gedaan en een aantal grote acties gemaakt, maar het was een zware wedstrijd en ik ben blij dat we hebben gewonnen. We voelen ons goed, maar we moeten beter worden en er zijn veel dingen waar we in de training aan moeten werken. sommige dingen goed doen.”

In de lokale competitiewedstrijd versloeg Hapoel Galil Elyon Hapoel Haifa met 88-71 om hun eerste overwinning van het seizoen te behalen en hoofdcoach Guy Goodz maakte zijn debuut in Rome.

Lotan Amsalem, Roi Huber en Lior Carreira hielden Hapoel Galil Elyon bezig en bereikten al vroeg de dubbele cijfers, maar Amit Gershon, Mike McGuirl en Ofek Avital brachten Hapoel Haifa tijdens de rust terug tot slechts één punt, 42-41.

Dit zou echter zo dichtbij zijn als de Carmel Reds maar konden komen, aangezien Barak Peleg’s trio Carreira, Huber en Amsalem, samen met Miron Ruina en James Feldein, zich losmaakte van het team van Gudes en de overwinning veiligstelde.

Huber leidde Galil Elyo met 20 punten en 11 assists, Carreira met 20 punten en 10 rebounds, Amsalem met 16 punten en Ruina met 12 punten en 12 rebounds. In het verlies tegen Haifa scoorde Gershon 20 punten, McGirl scoorde 16 punten en John Davis scoorde 12 punten.

De volgende wedstrijd van Galil Elyon is zaterdagavond tegen Hapoel Jerusalem, terwijl Haifa maandagavond tegen Bnei Herzliya speelt.