Nachrichten aus Aserbaidschan

Israël stelt de lokale verkiezingen uit tot 27 februari

Tijdens de bijeenkomst van de Ministerraad van zondag werd unaniem aanvaard om het decreet over het uitstellen van de gemeenteraadsverkiezingen naar 27 februari te ondertekenen.

Beslissing kabinetsvergadering Volgens IDF-gegevens van vorige week staan ​​688 kandidaten in 144 provincies en districten momenteel in de reserve en mogen ze niet deelnemen aan de verkiezingen.

Verzameling van sites

Het besluit komt na weken van debat over de vraag of eind oktober gemeenteraadsverkiezingen moeten worden gehouden en vervolgens moeten worden uitgesteld tot 30 januari.

Regeringsleden drongen aan op uitstel

Leden van de regering, vooral de Religieus Zionistische Partij en Otzma Yehudit, hadden minister van Binnenlandse Zaken Moshe Arbel opgeroepen om de verkiezingen opnieuw uit te stellen, maar Arbel weigerde wekenlang en zei dat hij hiervoor geen enkele rechtvaardiging kon geven.

Vorige week stuurde IDF-stafchef Herzi Halevi een brief naar Arbel waarin hij de moeilijkheden schetste waarmee het leger te maken zou krijgen bij de verkiezingen in januari, en Arbel veranderde van gedachten.

Knessetplenum op 24 juli. Terwijl alle parlementsleden van de oppositie de stemming over de wet op de geestelijke gezondheidszorg boycotten, steunden alle parlementsleden van de coalitie de wetgeving, wat resulteerde in een stemming van 64 tegen 0. (Credit: MARC ISRAËL SELLEM)

Knesset gaat verkiezingen uitstellen Commissie Binnenlandse Zaken nu zal 75% ervoor moeten stemmen.

Premier Benjamin Netanyahu zei zondag aan het begin van een kabinetsvergadering: “Normaal gesproken houden we geen verkiezingen in oorlogstijd, maar deze verkiezingen zijn van tevoren gepland.” “Ze zijn al een keer uitgesteld en het is heel moeilijk om ze te lang uit te stellen, maar er zijn twee opties: ze vasthouden tot eind januari of ze vasthouden tot eind februari. Mijn advies is duidelijk: doe dit eind februari om zoveel mogelijk plaatsvervangers te nomineren. “Dit is een fundamenteel en belangrijk recht.”

Advertentie

Minister van Financiën Bezalel Smotrich, die opriep tot uitstel, prees het besluit van het kabinet.

‘Onze soldaten kunnen niet meedoen zolang ze aan het front zijn’ bij de verkiezingen‘Het laatste wat Israëlische burgers nodig hebben zijn debatten over verkiezingen’, zei hij. “(RZP) leidde het uitstel namens duizenden soldaten die hun recht om te stemmen en verkozen te worden niet wilden opgeven.”

“Dit is een belangrijke en morele beslissing voor reservisten die zich momenteel in Gaza, het Noorden en de Westelijke Jordaanoever bevinden, waardoor ze zich kunnen blijven concentreren op de strijd”, zei minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir. gezegd. “Ik denk dat het beter zou zijn om de verkiezingen voor een langere periode uit te stellen, ook als er veranderingen in de wetgeving nodig zijn, maar dit besluit is de juiste.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"