Nachrichten aus Aserbaidschan

Glencore biedt cashcomponent aan voor Teck Resources – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

LONDEN, 11 april (Reuters) – Glencore (GLEN.L) heeft dinsdag voorgesteld om de cashcomponent op te nemen in zijn bod om Teck Resources (TECKb.TO) over te nemen.

Het Canadese Teck verwierp maandag het bod van $ 22,5 miljard van Glencore, dat een plan omvat om tegelijkertijd de thermische en staalproductie-koolactiviteiten van de bedrijven te splitsen en de rest om te dopen tot GlenTeck.

Jonathan Price, CEO van Teck, zei dat het voorstel van de in Vancouver gevestigde mijnwerker om te herstructureren, waarbij de staalproducerende kolendivisie zou worden gesloten, om zich in plaats daarvan te concentreren op koper en andere industriële metalen, de enige haalbare optie is.

Nu biedt Glencore Teck-aandeelhouders 24% van de gecombineerde metaalgroep en tot $ 8,2 miljard in contanten voor degenen die geen blootstelling aan thermische steenkool willen.

Teck zei in zijn disclaimer dat hij zijn aandeelhouders niet wilde blootstellen aan de meest vervuilende fossiele brandstof, thermische steenkool.

Teck Resources reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Reuters meldde maandag dat Chief Executive Officer Gary Nagle van plan is om deze donderdag een ontmoeting te hebben met enkele Canadese aandeelhouders van Teck in Toronto.

“Ten behoeve van uw belanghebbenden denken wij dat het het beste is om contact op te nemen met Glencore en wij zien geen dwingende reden om uw aandeelhoudersvergadering met betrekking tot de Voorgestelde Splitsing niet uit te stellen om een ​​gepaste overweging en bespreking van onze Voorgestelde Transactie mogelijk te maken,” zei Nagle. Teck’s bord, het staat in de brief.

Een aandeelhoudersstemming over het herstructureringsplan van Teck is gepland voor 26 april. Als het slaagt, duurt het 7-8 weken om het scheidingsproces te voltooien.

Zoals gemeld door Clara Denina en Mohammad Hossein; Bewerkt door Shailesh Kuber en Mark Porter

Onze normen: Vertrouwensprincipes van Thomson Reuters.

2023-04-11 17:53:33
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"