Nachrichten aus Aserbaidschan

Bewoner Yevlah: “Ze bonden hem vast aan het bed in het militair hospitaal, sloegen hem constant…” – Heberler | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Gouverneur Khalilov: “Ze smolten en goten ‘klyonka’ op mijn voorhoofd, kwamen naar buiten, trokken mijn nagels eruit…”

Gouverneur Khalilov van Yevlah, die werd gearresteerd op beschuldiging van verraad bij de Tataarse gebeurtenissen in mei 2017, veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en vrijgesproken na 5 en een half jaar, zegt dat de gebeurtenissen zijn hele leven hebben verwoest. Volgens hem voelt hij zelfs na meer dan 6 jaar nog steeds de pijn van zijn marteling.

“Welke van de klappen die ik heb gekregen zal ik zeggen?”

Ook nu kan ik ‘s nachts soms niet slapen van de pijn. Mijn zenuwen zijn helemaal in de war. Ik heb geen kracht in mijn ziel, mijn voeten luisteren niet naar mijn woorden, ik kan niet hard werken. De pijn van mijn leven, vrijheid… Terwijl ik in de gevangenis zat, konden mijn oom en mijn moeder deze pijn niet verdragen en stierven. Mijn familie is uit elkaar gegaan. Welke klappen heb ik gekregen?”, – Gouverneur Khalilov spreekt.

Volgens hem werkte hij ten tijde van de Tataarse gebeurtenissen slechts 5 maanden als overwerkofficier en was hij de commandant van de ploeg. Gouverneur Khalilov zegt dat hij gedurende 11 dagen aan verschillende martelingen is onderworpen en toont de sporen op zijn voorhoofd, handen en voeten:

Ze smolten en goten “klyonka” op mijn voorhoofd, zo bleek. Mijn nagels werden verwijderd. Mijn linkeroor hoort nog steeds niet goed. Mijn maag brandt. Ze raakten mijn linkerbeen zo hard dat mijn botten braken, mijn been explodeerde en ik in coma raakte. Ze brachten me naar Baku, naar het “Papanin” ziekenhuis. Zoveel kwelling, dan 5 en een half jaar leven met het label “verrader”, zoveel verlies… Er zijn onomkeerbare dingen, wat je ook doet.”

“Ze hebben me drie dagen aan mijn voeten gehangen als een offerlam”

Volgens hem ging de marteling door in het ziekenhuis. Ze werden door iedereen geslagen, ook door verpleegsters, omdat ze werden voorgesteld als “verraders”:

“Vandaag wil ik in de ogen kijken van die verpleegsters. Stel je voor, ze werden vastgebonden aan het bed, van tijd tot tijd geslagen, geschopt. Khans Valiyev (militaire aanklager), Shafahat Imranov (adjunct), Emin Valiyev (onderzoeker) moeten antwoorden “Ze bedreigden mij en mijn familie. Ik werd drie dagen lang opgeofferd. Ze hingen als schapen aan mijn voeten. Ze zetten 5 soldaten tegen mijn gezicht en beweerden dat ik ze naar de Armeniërs zou brengen. Het waren ook kinderen van 18-19 jaar oud. , wat kan ik zeggen? Ze oefenden druk uit en intimideerden hen en legden zo’n verklaring af uit pijn.”

Ze herinnert zich dat ze meerdere littekens had toen ze in 2017 werd overgebracht naar een centrum voor voorlopige hechtenis. De deskundige was echter van mening dat deze verwondingen niet op dat moment zijn opgelopen, maar veel eerder:

“Vermoedelijk kocht ik het voordat ik dienst nam in het leger. Je kunt niet zoveel leugens achterlaten, zoveel onmenselijkheid…”

“Waarom zou mijn kind de dochter van een verrader worden genoemd?”

Gouverneur Khalilov betreurt het dat hij wegens financiële ontoereikendheid momenteel niet in staat is de rechtbank bij te wonen van degenen die wegens foltering zijn veroordeeld. Hij zegt dat als hij geld had en heen en weer kon gaan van Yevlah, hij zeker naar die rechtbanken zou gaan…

Gouverneur Khalilov voegde eraan toe dat hij meer blij was met zijn vrijspraak dan met zijn vrijlating omdat de vlek was weggeveegd:

“Dit gevoel is niet in woorden uit te drukken. Ik heb een dochter. Waarom zou mijn kind bekend staan ​​als de ‘dochter van de verrader’ terwijl ik niets verkeerds heb gedaan? Gelukkig is dat stigma van ons verwijderd. Nu is mijn belangrijkste eis dat iedereen die bij onze situatie betrokken is gestraft worden. Ik wil ook een baan vinden.”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"