Deutschland

De dierentuin van Berlijn begint feestelijk plezier met een kersttuin met jungle-thema

Het vakantieseizoen is begonnen in Berlijn, en dit jaar viert de dierentuin dit door zichzelf te veranderen in een kersttuin met jungle-thema.

ADVERTENTIE

Bezoekers kunnen een twee kilometer lange route wandelen, verlicht door vrolijke lichtjes en begeleid door feestelijke muziek.

Het middelpunt van de tuin is een verlicht kasteel dat meer dan 400 jaar oud is.

Maar je kunt hier meer uit halen dan warme chocolademelk en snoep. – Studies hebben een breed scala aan voordelen aangetoond voor mensen die verbinding maken met de natuurlijke wereld.

En een omgevingspsycholoog zegt dat het bewezen is dat het mensen gelukkiger maakt.

“Probeer na te denken over de waarde die de natuur voor ons heeft en een verbinding tussen mens en natuur tot stand te brengen. We hebben de neiging te vergeten dat we sterk afhankelijk en onderling afhankelijk zijn en deel uitmaken van de natuur”, zegt Armin-Laszlo Halbach van het Research Institute for Sustainability van het zegt Helmholtz Center Potsdam.

“Het helpt je alle middelen te herstellen die je nodig hebt om informatie te verwerken, beslissingen te nemen en positieve effecten op je humeur te hebben.”

Dergelijke voordelen kunnen vooral nuttig zijn in de wintermaanden, wanneer mensen de neiging hebben langer binnen te blijven. En met de klimaatverandering zeggen sommige wetenschappers dat het belangrijker dan ooit is dat mensen de natuurlijke omgeving om hen heen betreden.

En nu de zon om 16.00 uur ondergaat in Berlijn, geeft de dierentuin mensen de kans om veel feestelijk licht in de duisternis te laten schijnen.

Tot en met 14 januari kunnen bezoekers de kersttuin bezichtigen.

Nachrichten

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"