Nachrichten aus Aserbaidschan

Morning Tender: Voorzichtigheid heerst wanneer het staakt-het-vuren in Gaza begint – Heberler | Laatste nieuws | Laatste nieuws

De grafiek van de Duitse aandelenkoersindex DAX wordt op 13 november 2023 op de beurs in Frankfurt, Duitsland getoond. REUTERS/PERSONEEL Licentierechten ontvangen.

Ankur Banerjee’s kijk op de Europese en mondiale markten

De waarschuwing na Thanksgiving is dat beleggers die de markten betreden, aarzelen om grote inzetten te plaatsen voorafgaand aan de handelsdag met een smalle opening; maar een vierdaags staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas dat vrijdag ingaat, zou het sentiment kunnen stimuleren.

De belangrijkste consumentenprijsindex van Japan steeg in oktober licht, wat de opvatting van beleggers versterkte dat aanhoudende inflatie ertoe zou kunnen leiden dat de Bank of Japan de monetaire stimulering te snel zou intrekken.

De yen werd lichtjes gewijzigd naar 149,55 per dollar. De Aziatische munt is al twee weken volatiel en handelde begin vorige week rond het laagste punt in 33 jaar op 151,92 en bereikte dinsdag het hoogste punt in twee maanden op 147,15.

MSCI’s breedste index van aandelen uit de regio Azië-Pacific buiten Japan (.MIAPJ0000PUS) daalde met 0,54%, maar bleef op koers om in november met bijna 7% te stijgen, de sterkste maandelijkse prestatie sinds januari.

De futures lieten zien dat de Europese aandelenmarkten klaar waren voor een rustige opening, en op een eenvoudige economische kalender zouden de markten gaan dalen naarmate de feestdagen aanbraken.

Voor Britse consumenten betekent Black Friday waarschijnlijk het zoeken naar refurbished en tweedehands deals om geld te besparen.

Barclays (BARC.L) zal in de schijnwerpers staan ​​in bedrijfsnieuws nadat Reuters meldde dat de Britse bank werkt aan spaarplannen van 1 miljard pond ($1,25 miljard). in de backoffice.

Vrijdagochtend begonnen Israël en Hamas met een vierdaags staakt-het-vuren, waarbij de eerste groep van dertien Israëlische vrouwen en kinderen later op de dag werd vrijgelaten.

Ondertussen zei de Wereldgezondheidsorganisatie donderdag dat Chinese gezondheidsfunctionarissen geen ongebruikelijke of nieuwe ziekteverwekkers hadden ontdekt, de nodige gegevens hadden verstrekt over de toename van luchtwegaandoeningen en clusters van longontsteking bij kinderen hadden gemeld.

En we eindigen deze week met de overwinning van Engeland op de Litter Collection World Cup in Tokio, waar 21 teams van over de hele wereld samenkomen om zwerfvuil te verzamelen bij de lancering van de SpoGomi World Cup, een initiatief om het bewustzijn over milieukwesties te vergroten.

Reuters-grafieken

Belangrijke ontwikkelingen die vrijdag van invloed kunnen zijn op de markten:

BBP-gegevens over het derde kwartaal van Duitsland, gegevens over het Duitse bedrijfsklimaat voor november

Het rapport van Ankur Banerjee; Bewerkt door: Jacqueline Wong

Onze normen: Thomson Reuters Trust Principles.

Licentierechten verkrijgen Opent een nieuw tabblad
24-11-2023 09:42:29
Bron – Reuters

Vertaling“24 UUR”

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"