Nachrichten aus Aserbaidschan

“Peacekeeper” indringer – 24 uur

Slechts twee dagen voor de militaire interventie van Rusland in Oekraïne Moskou Rusland en Ondertekend door Azerbeidzjaanse leiders”SneeuwActiviteit en Een van de artikelen in de “Verklaring van Alliantie” was gereserveerd voor de Russische vredeshandhavers die in Karabach dienden. Artikel 8 van het document luidt als volgt:

“Azerbeidzjan kant 2020Brand in de regio in november en bij de volledige stopzetting van alle militaire operaties Rusland Hij waardeert de rol van de federatie als bemiddelaar.

Vermeld in artikel 9 van de verklaring. hij is, Azerbeidzjan, Rusland en ondertekend tussen Armenië 10 11 november januari en Zij zullen inspanningen blijven steunen om de bepalingen van de verklaring van 26 november uit te voeren.

Oekraïne sneeuwDe ongekende agressie veranderde het systeem van internationale betrekkingen dat tot 24 februari bestond radicaal. Het bezettende Rusland bevindt zich nu in een donkere hoek van de wereld, Wit-Rusland, Venezuela, Syrië in crisis, geregeerd door autoritaire regimes die gedwongen zijn het te steunen, en anderzijds het collectieve Westen dat Oekraïne verdedigt. en partners namen deel. Tegenwoordig verschijnt Azerbeidzjan niet op het niveau van Rusland of het Westen, maar de samenleving is onomstreden. Oekraïne van de staat en bezetters van het volk sneeuwondersteunt zijn strijd. Gezien de huidige realiteit is de regering ook belangrijk voor Oekraïne en biedt morele steun, stuurt humanitaire hulp.

De ongekende crisis van Rusland in Europa stelt Azerbeidzjan voor nieuwe uitdagingen. Natuurlijk worden er geen stappen ondernomen tegen de agressie van Rusland, dat vandaag geïsoleerd is van de wereldeconomie. Dat begrijpt de samenleving ook. hij is, In dit stadium is de beste manier om de hik van de aanvaller te vermijden.

Wat de belangrijkste moeilijkheden betreft, in Karabach worden ze geleid door de legereenheden van Rusland, vermomd als vredeshandhavers, die het voorwerp van haat in de wereld zijn geworden. en missies stoppen. Hoe zullen de agressor en agressor vanaf nu een vredeshandhaver zijn? Hoe zal deze missie, die hij op eigen initiatief heeft ondernomen, in het Westen worden ontvangen?

In het systeem van relaties dat tot 24 februari bestond, waren de vredeshandhavers in Karabach ook geschikt voor het Westen. In veel delen van de wereld waren fel concurrerende machten paradoxaal genoeg vrij comfortabel in de kwestie-Karabach. Russische militaire kracht in de regiopolitiek Hoewel het voordeel wordt geaccepteerd, is deze kracht FrankrijkDe Verenigde Staten leken tevreden met de status-quo die landen als de Verenigde Staten van Amerika wilden.

Azerbeidzjaanse samenleving en Er is nu een nieuw dilemma voor het Westen ontstaan: wat zal het lot zijn van de Russische “vredesmissie” in Karabach, die Oekraïne aanviel en burgers doodde? Deze activiteit politiekZijn er juridische of morele rechtvaardigingen?

Beveiligingsexpert İlham İsmailil vertelde Pressklub.az: hij is, De nachtelijke inzet van Russische vredeshandhavers in Karabach is een oorlogsmisdaad van Moskou en Ik ben verdrietig hij is, De moderne wereld heeft het moeilijk om dit te voorkomen. Volgens dat volgens ditRusland treedt niet op als vredeshandhaver op het grondgebied van Azerbeidzjan, maar voorkomt dat Azerbeidzjan zijn grondgebied tot het einde vrijmaakt van Armeense indringers. en Zo kwam het het land binnen als een land dat de voortzetting van de Armeense bezetting onder auspiciën van de Russische strijdkrachten mogelijk maakte: “Rusland is in Moldavië sinds de ineenstorting van de USSR. OekraïneGeorgië en Meer dan 30 jaar zijn verstreken sinds de oprichting van separatistische regimes in Azerbeidzjan. hij is, bezette gebieden erkend door het internationaal recht. De landen van de wereld kunnen deze agressie niet op tijd voorkomen. en Door besluiteloosheid worden vandaag in Oekraïne Russische oorlogsmisdaden gepleegd. HIJ IS volgens dit Het zou Azerbeidzjan zijn om de kwestie van de Russische vredeshandhavers in Karabach vandaag ter sprake te brengen en een extra excuus te geven aan een verschrikkelijke mogendheid die het daglicht niet heeft gezien. Wees voorzichtig in dit stadium met Rusland politiek Het is passender om de betrekkingen voort te zetten”, zei hij.

Advocaat Alasgar Mammadli vertelde Pressklub.az: hij is, In feite zijn de oorlogsmisdaden die het Russische leger in Oekraïne heeft gepleegd, niet de eerste noch de laatste. De expert herinnert zich hij is, In de eerste jaren na de ineenstorting van de Sovjet-Unie speelde het Russische 366e Regiment een belangrijke rol bij de genocide gepleegd in Khojaly, Azerbeidzjan. Volgens dat volgens ditMoskou steunde indirect het bezettende Armenië in de oorlog tegen Azerbeidzjan in 1992-94. We weten dat Rusland heeft deelgenomen aan zowel de bevoorrading van het Armeense leger als het afvuren van ballistische raketten in Ganja, Berda, Tatar en Bakoe tijdens de 44-daagse oorlog.-advocaat toegevoegd.

Volgens A. Mammadli volgens ditDe Azerbeidzjaanse samenleving is zich bewust van deze activiteit van Rusland, maar desondanks konden ze zich niet verzetten tegen het brengen van “vredesmacht” naar Karabach:

“Een van de belangrijkste redenen hiervoor is wat er tegenwoordig in Oekraïne gebeurt. Eigenlijk stuurde Rusland soldaten zonder toestemming van Azerbeidzjan. We presenteerden het niet als een beroep, maar als een verklaring met enkele concessies. Want zelfs als Azerbeidzjan niet wilde het, het Russische leger zou hier komen, de samenleving weet het. hij is, Russische leger hoe ben je hier gekomen? en welke activiteit. Natuurlijk brengen de gebeurtenissen in Oekraïne deze kwestie opnieuw aan de orde. volgens mij hij is, In de huidige situatie zullen dergelijke gesprekken niet tot tastbare resultaten leiden.”

De deskundige benadrukt: hij is, Het laat zien dat Rusland geïsoleerd is van de internationale gemeenschap hij is, Wat de uitkomst van de oorlog in Oekraïne ook is, het Kremlin is de verliezer. Dit zal onvermijdelijk ernstige gevolgen hebben voor de geopolitieke situatie van Rusland en zijn betrekkingen met zijn buurlanden. hij is, Na de bezetting van Oekraïne zal Rusland nooit meer zijn oude rol in de regio kunnen spelen. Dit zal hem toelaten hij is, Laten we de komende 3 jaar de juiste beslissing nemen en Laten we een unaniem standpunt innemen over de terugtrekking van het Russische leger uit Karabach.”– Opgenomen door Alasgar Mammadli.

TurkutuNachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"