Nachrichten aus Aserbaidschan

“Er moeten systematische operaties worden uitgevoerd tussen Turkije en Azerbeidzjan om de FETO-plaag uit de weg te ruimen” – MENING – Nieuws | Laatste nieuws | Laatste nieuws

Het is noodzakelijk om correcte en systematische operaties uit te voeren om de twee broederlijke landen te redden van de plaag van FETO.”

Dit werd verwoord door de politicoloog Muhammet Kutlu, de Ankara-redacteur van de Turkse krant Yeni Akit, in een verklaring aan het Ankara-kantoor van het rapport.

De politicoloog zei dat de terroristische organisatie FETO, die als belangrijkste doel had om het leger in Turkije te grijpen, gedeeltelijk slaagde, maar op 15 juli 2016 stond het volk op om samen met de regering te vechten en hen te verslaan:

“De FETO-aanhangers gingen zo ver dat ze een staatsgreep probeerden en de macht grepen. Maar de vaardigheid en moed van de mensen verhinderden hen.”

Volgens de expert wilde FETÖ belangrijke terreinen in beslag nemen, zoals onderwijs, buitenlandse betrekkingen, financiën en media in Turkije, evenals het leger. land. Naar de Verenigde Staten van Amerika. maandelijks.”

In de overtuiging dat FETO na Turkije de grootste invloed heeft in Azerbeidzjan en speciale doelen heeft, zei de politicoloog: “Het was gepland in overeenstemming met de belangen van de Verenigde Staten. Aangezien de unie tussen Turkije en Azerbeidzjan tegen de wil van de wereldwijde maffia is, het doel is de betrekkingen van deze twee broederlijke landen te beheersen, hun betrekkingen te verstoren en samenwerking te verhinderen.

Volgens M. Kutlu blijft FETO nog steeds een bron van gevaar voor Turkije, Azerbeidzjan en andere landen waar het is binnengedrongen: . Daarom is het belangrijk om consistente controlemaatregelen te versterken. Er is nog veel werk aan de winkel om uit deze put van verraad en terreur te komen, of het nu in Turkije, Azerbeidzjan of andere landen is waar ze wonen.”

Bron:Rapport

Nachrichten aus Aserbaidschan

Ähnliche Artikel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"